Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Matúšovi (4) múr zlomil lebku

Matúškov stav by sa mal vyvíjať priaznivo.
Matúškov stav by sa mal vyvíjať priaznivo.

LEVOČA - V nesprávnom čase na nesprávnom mieste sa v pondelok popoludní ocitol Matúško P. (4) z Levoče. Keď prechádzal okolo tehlových boxov (múrikov) na sídlisku Pri prameni, jeden z nich nevydržal a Matúša zavalil. Zranenia, ktoré utrpel, boli také vážne, že ho z Levoče musel vrtuľník transportovať do Detskej fakultnej nemocnice (DFN) v Košiciach. Liečiť sa bude minimálne 3 mesiace!

Matúško bol vonku so starou mamou, keď sa časť múru-boxu zrútila a privalila ho. Nešťastie sa stalo okolo pol druhej popoludní. Niekoľko kilogramov vážiace murivo, ktoré sa zrazu zosunulo z boxu na chodník, ho doslova zrazilo na zem. Kusy muriva mu poranili hlavu, hrudník a nohy. „Pacient utrpel mnohopočetné poranenia. Obojstrannú zlomeninu stehennej kosti, poranenie pľúc a zlomeninu spodiny lebečnej,“ uviedol ošetrujúci lekár DFN Milan Kurák. Dodal, že ak počas najbližších dvoch dní nenastanú komplikácie, jeho stav by sa mal vyvíjať priaznivo.

Boxy patria mestu Levoča. Podľa našich informácií mesto vedelo o narušenej statike boxu. Primátor Levoče Miroslav Č urilla vyjadril ľútosť nad tým, čo sa stalo. Prípad chce objektívne prešetriť. Poškodený box dal pre istotu zbúrať. Matúšovi rodičia a najbližší príbuzní sa nechcú k udalosti vy jadrovať. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin ublíženia na zdraví.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu