Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Košické ulice zaplavili potkany!

KOŠICE - Potkany znepríjemňujú život Košičanom. Za bieleho dňa ich spozorovali na sídliskách KVP a v miestnej časti Západ. Podľa odborníkov sú potkany nočné živočíchy, a keď sa vyberú hľadať potravu cez deň, signalizuje to, že sú premnožené. Košická radnica však pripravuje celoplošnú deratizáciu až v októbri.

Potkana videli pobehovať po Ondavskej ulici pri parkovisku nemocnice. „Kľučkoval medzi autami a zmizol v kanáli,“ uviedli obyvatelia domu. Nepríjemné hlodavce spozorovali na viacerých sídliskách v Košiciach. Vyhľadávajú zvyšky jedál v kontajneroch. Zákon deratizáciu prikazuje vykonať vlastníkom alebo správcom nehnuteľností.

„Doteraz táto činnosť nebola v meste koordinovaná, každá mestská časť si deratizáciu zabezpečovala sama v rôznych termínoch, čo bolo neefektívne,“ konštatoval hovorca radnice Tibor Ičo. Teraz, po dohode s mestskými časťami a Úradom verejného zdravotníctva, mesto vyhlási celoplošnú deratizáciu. „Urobíme to v dostatočnom predstihu, aby sa vlastníci či správcovia nehnuteľností vedeli dopredu pripraviť. Predpokladaný termín vyhlásenia bude október 2006,“ dodal T. Ičo. Skorší termín nie je podľa Iča možný, pretože sa musia dohodnúť všetci zainteresovaní (mestské časti, majitelia nehnuteľností, bytové družstvá a podniky). Navyše musia byť vypísané verejné súťaže na vykonávateľa tejto služby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu