Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Víťaz petržalských volieb starostu Matúška sa snažil zložiť sľub

Peter Matúška
Peter Matúška

BRATISLAVA - Víťaz volieb starostu bratislavskej mestskej časti Petržalka Peter Matúška sa dnes pokúsil na mimoriadnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva zložiť sľub starostu. Matúška sa to snažil urobiť aj napriek tomu, že mu miestna volebná komisia ešte nevydala potrebné osvedčenie a Ústavný súd sa zaoberá návrhom jeho protikandidátov na vyhlásenie neplatnosti celých volieb.

Matúška sa počas zasadnutia prihlásil do diskusie a začal napriek nesúhlasu poslancov prednášať znenie sľubu. Časť poslancov vzápätí z rokovacej sály na protest odišla, pričom sa medzi Matúškovými prívržencami a odporcami rozpútali slovné útoky.
Víťaz petržalských volieb napokon svoj sľub dokončil. Podľa zastupujúcej starostky Viery Kimerlingovej však bez osvedčenia Matúška sľubovať nemohol. Po zložení pravdepodobne neplatného sľubu Matúška z rokovania zastupiteľstva odišiel, na novinárske otázky odpovedať nechcel.

Miestnej volebnej komisii neumožnil vydať Matúškovi osvedčenie predbežným opatrením Ústavný súd. Ten reagoval na sťažnosti jeho protikandidátov, ktorí namietali, že Matúškovi aktivisti počas volieb rozdávali voličom domáce spotrebiče a nad Petržalkou sa počas moratória objavilo lietadlo s transparentom "(Vladimír) Bajan (bývalý petržalský starosta) volí Matúšku".

O tom, či sú výsledky volieb neplatné, však zatiaľ súd nerozhodol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu