Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Vrah primátora Poltára svoj čin oľutoval

Filip L. (vpravo) opäť oľutoval svoj čin. Zobraziť galériu (2)
Filip L. (vpravo) opäť oľutoval svoj čin. "Nebol môj úmysel niekomu ublížiť, všetko, čo sa stalo, úprimne ľutujem."

TRENČÍN - Prípad vraždy primátora Poltára Jána Koršóa dnes pokračuje na krajskom súde (KS) v Trenčíne, pred 12.00 hod. by mal byť vynesený rozsudok. Jána Koršóa zastrelili v januári 2004 v Bojniciach. Prokurátor obvinil z vraždy a nedovoleného ozbrojovania 22-ročného Filipa L. z Prievidze a z trestného činu lúpeže formou organizátorstva a nedovoleného ozbrojovania 34-ročného podnikateľa z Prievidze Jozefa M. Filip L. sa k vražde priznal. Podľa obžaloby a výpovede Filipa L. mal nevydarenú lúpež primátora zosnovať Jozef M., ten však svoju vinu popiera.

V záverečnej reči Filip L. opäť oľutoval svoj čin. "Nebol môj úmysel niekomu ublížiť, všetko, čo sa stalo, úprimne ľutujem." Jozef M. tvrdí, že celé obvinenie z organizovania lúpeže stojí len na výpovedi vraha Filipa L. a je z jeho strany účelové. Taktiež podľa neho neexistuje dôkaz, že by práve on dal Filipovi zbraň. Na to poukázal aj obhájaca Jozefa M. Na súde uviedol, že pokiaľ by aj bol Jozef M. uznaný vinným s lúpeže formou organizátorstva, aby mu z trestu bolo vyňaté nedovolené ozbrojovanie.

Prokurátor navrhol Filipovi L. výnimočný trest 20 až 25 rokov a Jozefovi M. 10 až 15 rokov. Podľa prokurátora je výpoveď Filipa L. celistvá a logická, po skutku nemal čas si ju premyslieť, zhoduje sa s dôkazmi a preto ju treba považovať za pravdivú.

Filip L. na pojednávaní v marci uviedol, že k Jozefovi M. chodieval do posilňovne a nechal si od neho zadovážiť anabolické steroidy. Jozef M. za ne údajne pýtal 30-tisíc korún, ktoré Filip nemal. Mladík, podľa svojej výpovede súhlasil s tým, že olúpi ľudí, ktorých do pasce privedie Jozef M. To bral ako menšie zlo, než to, aby sa o dlhu dozvedel jeho otčim. Jozef M. si podal inzerát, že predáva ojazdené Audi A6, ktoré chcel Koršó kúpiť.

Koršó na parkovisko plážového kúpaliska v Bojniciach prišiel s Jozefom Š. Tu na nich zaútočil Filip L. Podľa výpovede varovným výstrelom náhodou zasiahol a ľahšie zranil Jozefa Š., ktorý následne ušiel. Primátor Poltára medzitým z auta vystúpil a šiel smerom k útočníkovi. Ten ho však zasiahol minimálne dvoma výstrelmi do nohy a srdca. Od Koršóa ešte tesne po výstreloch pýtal peniaze, ktoré primátor vraj u seba nemal, a tak Filip utiekol. Po chvíli ho zaistila polícia. Ako tvrdil, pištoľ dostal od Jozefa M. Filipove tvrdenia o organizovaní prepadnutia sú podľa Jozefa M. účelové klamstvo, aby si uľahčil svoje postavenie.

Znalecké posudky uvádzajú, že Koršó bol zastrelený z necelého metra, po výstreloch žil ešte asi päť až desať minút. Podľa znalcov ho nebolo vzhľadom na zranenia možné zachrániť. Vyšetrovaním vyšlo taktiež najavo, že Koršó mal vo svojom aute legálne držanú zbraň, ktorú nepoužil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu