Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Na Donovaloch už bez skál

Na ceste, kde musia teraz vodiči počítať niekedy s miernym zdržaním, pracujú robotníci na rozširovaní cesty, oporných múroch i výkopových prácach súbežne. Zobraziť galériu (7)
Na ceste, kde musia teraz vodiči počítať niekedy s miernym zdržaním, pracujú robotníci na rozširovaní cesty, oporných múroch i výkopových prácach súbežne.

DONOVALY - Na horskom priechode z banskobystrickej strany rekonštruujú a rozširujú cestu. Takisto stavajú aj oporné múry, aby na vozovku nepadali skaly. Ukončenie prác predpokladajú v októbri 2007.

Cesta z Donovál je známa častými dopravnými nehodami a kolónami, ktoré spôsobujú hlavne kamióny. Preto v rámci rekonštrukcie vybudujú na vozovke aj tretí jazdný pruh, ktorý bude slúžiť aj ako úniková cesta. „Ten bude určený na bezpečné zastavenie neovládateľných vozidiel. Jeho súčasťou bude aj kanál na odlučovanie ropných látok, ktoré by mohli znečistiť vodné zdroje,“ povedala Iveta Fedorová zo Slovenskej správy ciest. Dodala, že pri cestách postavia aj niekoľko oporných múrov v dĺžke 25 až 188 metrov. Celá rekonštrukcia bude stáť 171 miliónov korún.
Nehodovosť v priechode Najčastejšími príčinami nehôd na horskom priechode Donovaly sú kolízie s kamiónmi alebo neprispôsobenie rýchlosti. V roku 2005 sa stalo 36 dopravných nehôd bez obetí na živote. Vzniknutá škoda bola 3,5 milióna korún. Do mája 2006 sa stalo 16 nehôd. Škoda dosiahla 1,4 milióna korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu