Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Marián Kotleba chce podať ešte dnes na policajtov tri trestné oznámenia

Marián Kotleba
Marián Kotleba

MYJAVA - Polícia prepustila vodcu rozpustenej strany Slovenská pospolitosť - Národná strana Mariána Kotlebu, ktorého zadržala predpoludním na mohyle Milana Rastislava Štefánika na Bradle.

Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Lenka Bušová, Kotleba je podozrivý zo spáchania priestupku pre neuposlúchnutie výzvy a tiež z priestupku na úseku verejnej správy. Prípad polícia po zdokumentovaní postúpi na prešetrenie Obvodnému úradu v Myjave, dodala Bušová.

Kotleba chce ešte dnes podať na policajtov tri trestné oznámenia. Podľa neho sa trestné oznámenia budú týkať zneužitia právomoci verejného činiteľa a porušenia zákona o zhromažďovaní, pretože polícia zasiahla proti pokojne zhromaždeným občanom. Kotleba pre agentúru SITA uviedol, že mieni podať trestné oznámenie aj pre porušenie zákona o zbraniach a strelive. Policajný kapitán mal totiž podľa jeho slov pred ním manipulovať so služobnou zbraňou, pričom hlaveň mal mať namierenú na neho.

Polícia zadržala Kotlebu dnes doobeda, keď sa snažil prehovoriť pri pietnej spomienke na mohyle Milana Rastislava Štefánika na Bradle k asi sto účastníkom zhromaždenia. Akcia podľa polície nebola povolená a preto Kotlebu predviedli na obvodné policajné oddelenie v Brezovej pod Bradlom, aby podal vysvetlenie. Policajti už predtým Kotlebu upozorňovali, že s prejavom nemá vystúpiť. V dave bolo asi tridsať členov Slovenskej pospolitosti, starší dôchodcovia a aj malé deti.

Celonárodná spomienka na M. R. Štefánika sa dnes koná na Mohyle na Bradle a zúčastňuje sa jej aj prezident SR Ivan Gašparovič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu