Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Vojna medzi pacientkou a lekárkou

A. Daňková tvrdí: Protiprávne vypýtala peniaze, určila zlú diagnózu a správala sa hrubo!
A. Daňková tvrdí: Protiprávne vypýtala peniaze, určila zlú diagnózu a správala sa hrubo!

UZOVSKÝ ŠALGOV/SABINOV - Vážny konflikt medzi lekárkou a pacientkou! Adriana Daňková (32) z Uzovského Šalgova (okr. Sabinov) sa chce sťažovať na lekárku zo sabinovskej pohotovosti. Matka malej Olívie (10 mesiacov) je presvedčená, že lekárka jej dcérke nesprávne určila diagnózu a navyše od nej protiprávne zinkasovala 60 Sk. Lekárka tvrdí, že jej postup bol správny.

Adriana Daňková navštívila sabinovskú pohotovosť, lebo jej dcérka mala problémy. „Bolelo ju bruško a zvracala. Lekárka ju vyšetrila len zbežne a dospela k názoru, že Olíviu musia hospitalizovať,“ vraví A. Daňková. S lekárkou sa dostala do konfliktu, keď si za vyšetrenie vypýtala 60 korún, hoci pacienti, ktorých po návšteve pohotovosti hospitalizujú, platiť nemajú. „Išli sme teda do nemocnice. Tam sa môj názor potvrdil. Dcérke dali injekciu a poslali nás domov,“ sťažuje sa matka. Na druhý deň sa do sabinovskej nemocnice vrátila a žiadala od lekárky z pohotovosti vrátiť 60 korún a úhradu nákladov na cestu do nemocnice. „Poplatok mi vrátili, ale lekárka sa ku mne správala hrubo a dokonca ma spolu so sestričkou chytili pod pazuchami a s dcérkou na rukách ma vyniesli z ambulancie,“ dopĺňa rozhorčená A. Daňková.

Lekárka však tvrdí, že sa musela pred ženou zamknúť. „Kričala a urážala ma. Kvôli pokoju sme A. Daňkovú so sestričkou odprevadili za dvere,“ vraví lekárka. Je presvedčená, že diagnózu Olívii určila správne. A. Daňkovej vraj ponúkla na prevoz do nemocnice sanitku, preto jej nemá prečo vracať peniaze za cestu. Šesťdesiat korún zinkasovala na pokyn vedenia nemocnice. Potvrdil to aj riaditeľ Miroslav Čekan. „Keď pacienta nehospitalizujú v nemocnici, môže si vyžiadať peniaze späť, rovnako ako A. Daňková.“ Tá je však presvedčená, že postup riaditeľa aj lekárky z pohotovosti bol nesprávny a mieni sa sťažovať na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu