Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Výbor na kontrolu SIS dá zistenia o agentke Kováčovej GP

 Predseda výboru na kontrolu SIS Viliam Soboňa
Predseda výboru na kontrolu SIS Viliam Soboňa

BRATISLAVA - Parlamentný výbor na kontrolu SIS odovzdá svoje zistenia o agentke tajnej služby s krycím menom Kováčová generálnej prokuratúre a zastupujúcemu predsedovi parlamentu Bélovi Bugárovi. Agentúru SITA o tom informoval predseda výboru Viliam Soboňa.

Výbor o tomto prípade rokoval už v stredu. Soboňa po rokovaní uviedol, že Dana A., ktorá v SIS pôsobí pod krycím menom Kováčová, bola členkou SNS v čase, keď bola prijímaná do spravodajských služieb. Túto záležitosť už preveruje aj tajná služba.

Druhým problémom agentky Kováčovej je jej zainteresovanie v kauze starostu Rače Pavla B. Navštívila totiž vyššieho súdneho úradníka Špeciálneho súdu v súvislosti s preverovaním istej osoby, ktorá sa uchádzala o prácu v tajnej službe. V rozhovore s vyšším súdnym úradníkom sa Kováčová začala vypytovať na kauzu Pavla B. Podľa Soboňu nemala zo strany SIS poverenie. Soboňa je presvedčený, že svojím konaním prekročila kompetencie.

Pittner v stredu médiám odmietol povedať, čo bude ďalej s agentkou. "O zaradení príslušníkov neinformujeme," dodal. Poznamenal, že sa "nemala čo pýtať na Bielika", čím prekročila poverenie, ktoré mala. Podľa Pittnera konala "z profesijnej deformity". Pripustil, že bola "príliš horlivá", za to sa však trestalo v socializme.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu