Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

TA3: Vláda sa nechystá do štrajku zdravotníkov zasiahnuť

BRATISLAVA - Vláda na štrajk zdravotníkov nebude reagovať, pretože lekári ani zdravotné sestry nie sú zamestnancami vlády, povedal vo včerajšej diskusnej relácii televízie TA3 V politike minister zdravotníctva Rudolf Zajac.

"Vláda nemá šancu do toho zasiahnuť", skonštatoval s tým, že pre štrajkujúcich sú partnerom ich zamestnávatelia. Dôrazne odmietol, že sa z pozície ministra pokúša štrajkujúcich zastrašovať. Tí si však podľa Zajaca musia uvedomiť, že keď chýbajú pravidlá hry "tak dôsledky občianskoprávne, hmotnoprávne alebo trestnoprávne idú priamo na konkrétneho každého jedného štrajkujúceho".

Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Marián Kollár je presvedčený, že vláda nakoniec pristúpi na rokovania o požiadavkách zdravotníkov. "My nemáme kam cúvnuť", vyhlásil Kollár s tým, že vládu považujú za správneho adresáta svojich požiadaviek. "Budeme čakať, pokým si vláda nenájde na nás čas", zdôraznil.

Podľa podpredsedu Smeru-SD Pavla Pašku sú štrajkujúci lekári zastrašovaní. Ponuku strany na právnu pomoc preto nevníma ako politickú podporu. Ako dodal na túto ponuku sa doteraz nikto zo štrajkujúcich neozval. Podľa Pašku by sa vláda nemala zbavovať zodpovednosti za reformu zdravotníctva a so štrajkujúcimi by mala rokovať. Myslí si, že ak problém odmeňovania zdravotníkov podceníme, hrozí nám po otvorení pracovných trhov problém s nedostatkom lekárov a sestier.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu