Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Je čas na inventúru zdravia

Poisťovňa vám do roka preplatí iba jednu preventívnu prehliadku u zubára.
Poisťovňa vám do roka preplatí iba jednu preventívnu prehliadku u zubára.

Keby Anastacia alebo Lucie Bílá neboli na preventívnej prehliadke, možno by už dospievali. Kedy ste boli vy na preventívnej prehliadke? Pred štyrmi či piatimi rokmi? Či dokonca na základnej škole pred niekoľkými rokmi?

Pri pravidelných preventívnych prehliadkach je väčšia pravdepodobnosť, že sa na niektoré ochorenia príde skôr, ako sa rozvinú.

Harmonogram prehliadok
Napríklad v období od 18 do 20 rokov by ste mali raz za dva roky navštíviť všeobecného lekára a dôvodom by mala byť preventívna prehliadka. Dva razy do roka by ste mali navštíviť zubného lekára – poisťovňa hradí však len jednu preventívnu prehliadku. Raz ročne by ste mali ísť na gynekologickú prehliadku – dôležité je najmä cytologické vyšetrenie maternicového krčka. Trvá niekoľko minút a je bezbolestné. A čo je dôležité – možno ním včas zistiť štádium rakoviny.

Názory odborníkov
Chcete vedieť, čo si o preventívnych prehliadkach myslia poprední slovenskí odborníci, ako sú napríklad prof. Ivan Koza z Onkologického ústavu v Bratislave, doc. Peter Blažíček, primár oddelenia klinických laboratórií, alebo onkologička prof. Eva Siracká? Aké majú skúsenosti známe osobnosti zo sveta šoubiznisu či politiky, ktorým zrejme preventívne prehliadky zachránili život? Ktoré preventívne prehliadky a v akom veku máte plne hradené zo zdravotného poistenia? Viac sa dočítate v Novom čase pre ženy č. 14, ktorý si tento týždeň môžete kúpiť v každom stánku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu