Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Všetky súdne pojednávania sa budú nahrávať a doslovne zaznamenávať

BRATISLAVA - Súdne pojednávania sa budú už tento mesiac na všetkých okresných a krajských súdoch nahrávať a doslovne zaznamenávať. Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR dnes začína na týchto súdoch inštalovať nahrávacie zariadenia tak, ako to prikazuje nový Trestný poriadok. Nahrávacie zariadenia budú nainštalované v 116 pojednávacích miestnostiach do polovice apríla.

Cieľom je výrazné skrátenie súdneho pojednávania, pretože v súčasnosti musí sudca diktovať záznam zapisovateľke, vysvetlila Ľubomíra Miklovičová z tlačového oddelenia MS SR. Dodala, že nové nahrávacie zariadenie sudcu od takýchto úkonov odbremení. Pojednávanie sa tak vďaka nahrávaciemu zariadeniu navyše aj spresní. Nahrávacie zariadenia budú nainštalované v 116 pojednávacích miestnostiach do polovice apríla.

Ministerstvo spravodlivosti vyhlásilo verejnú súťaž na dodanie zariadení na záznam súdneho pojednávania v septembri 2005. Súčasťou verejnej súťaže bola aj inštalácia zariadení, dodávka a inštalácia softvéru a školenie. "Od dodávateľa sme tiež žiadali prevod užívateľských práv k dodaným licenciám a záručný servis," poznamenáva Miklovičová. Na základe verejnej súťaže MS SR vlani v decembri uzavrelo s víťazom súťaže, spoločnosťou AP media, s.r.o., zmluvu na dodávku zariadení na záznam súdneho pojednávania. Cena za nahrávacie zariadenia bola 33 miliónov korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu