Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zaplavené Slovensko: Všade samá voda!

Voda sa ocitla až pred dverami domov miestnych obyvateľov. Zobraziť galériu (8)
Voda sa ocitla až pred dverami domov miestnych obyvateľov.

BRATISLAVA - Veľká voda trápi Slovensko niekoľko dní. Doteraz si vzala dva ľudské životy, zničila stovky domov aj úrod, a zo svojich obydlí vyhnala desiatky rodín.

Aj keď situácia sa počas včerajška na chvíľu upokojila, počasie naďalej neveští nič dobré. A obce i mestá sú v pohotovosti. Pod vodou sa včera ocitli aj obyvatelia Devína pri Bratislave. Rieka Morava sa totiž oproti bežnému stavu niekoľkonásobne zväčšila a vyliala sa priamo pred dvere ich obydlí.

Prichádzajú ďalšie prehánky
Čaká nás polooblačný až oblačný víkend s dennými teplotami od 12 do 17 °C. V popoludňajších hodinách sa môžu vyskytnúť prehánky, intenzívny dážď zatiaľ nehrozí. „Dnes by malo byť oblačno až polooblačno, s nočnými teplotami 3 až 7 °C. Cez deň sa teplota vyšplhá maximálne na 17 °C,“ hovorí meteorologička Slovenského hydrometeorologického ústavu Miriam Jarošová. Zajtra bude počasie podobné, možno o trocha horšie. „A v pondelok bude ešte horšie. Čaká nás oblačné počasie s prehánkami, najmä na východe Slovenska. Teplota však výraznejšie neklesne. Cez deň vystúpi na 11 až 17 °C,“ uzavrela meteorologička.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu