Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Spis Mikuláša Č. ide na Krajský súd v Prešove

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Na Okresnom súde v Prešove sa dnes začalo pojednávanie s údajným bossom banskobystrického podsvetia Mikulášom Č. a ďalšími štyrmi obžalovanými z vraždy. Mikuláš Č. sa mal dopustiť vraždy na území Prešovského kraja, preto tento prípad prerokúva prešovský okresný súd.

Ide o vraždu Petra Klešča a pokus o vraždu Jozefa Holuba v roku 1997, z ktorej sú okrem Mikuláša Č. obžalovaní aj Slavomír S., Alexander H., Ladislav B. a Karel Sz. V druhom bode obžaloba viní Ladislava B. a Alexandra H., že spolu s Dušanom B. a dnes už nebohými Róbertom Holubom, Petrom Kleščom a Štefanom Fabiánom 24. septembra 1997 vylákali Jána Kromku a zavraždili ho. Ako agentúru SITA informovala predsedníčka senátu Katarína Morozová - Nemcová, súd dnes časť obžaloby týkajúcej sa trestnej činnosti obžalovaných Mikuláša Č., Ladislava B., Slavomíra S. a Karola Sz. vylúčil na samostatné konanie. Obžaloba na Alexandra H. sa vráti dozorujúcej prokurátorke, pretože v tomto prípade prišiel návrh na dohodu o vine a treste s obžalovaným.

Pojednávanie predsedníčka senátu potom odročila na neurčito, pretože spis pôjde na Krajský súd v Prešove. Ten musí rozhodnúť o sťažnosti voči uzneseniu súdu o pretrvávajúcich dôvodoch na väzbu obžalovaných Ladislava B. a Slavomíra S. Dnešné pojednávanie sa konalo v neprítomnosti verejnosti. Dôvodom bola malá kapacita miestnosti, ktorá pri počte 30 účastníkov dnešného pojednávania neumožňovala prítomnosť ďalších ľudí v súdnej sieni. Na pojednávaní sa tak nemohli zúčastniť ani novinári.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu