Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Blížia sa ďalšie termíny podania prihlášok na VŠ

BRATISLAVA - Väčšina vysokoškolských fakúlt síce mala termín podania prihlášok do konca februára, niektoré fakulty sú výnimkou. Najbližšie by teda mali poslať prihlášky uchádzači o vysokoškolské štúdium do konca marca.

Tento termín si určili fakulty osemnástich vysokých škôl. Sú medzi nimi aj štyri fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, tri fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, či päť z Prešovskej univerzity. Zoznam fakúlt nájdu záujemcovia na novom informačnom portáli modernaskola.sk. Sú tam údaje aj o termínoch pre prihlášky.

Tento rok sa poplatok za prijímacie pohovory pohybuje od 450 do 1 500 korún. Ide o poplatok, ktorý školy vyberajú za zabezpečenie prijímačiek, čiže uchádzačom o štúdium sa nevráti. A to ani vtedy, ak sa vôbec na pohovoroch nezúčastnia. Vysokoškolské štúdium bude poskytovať 30 vysokých škôl, z ktorých 20 je verejných, tri sú štátne a sedem súkromných. Známe je aj to, ktoré z verejných a štátnych vysokých škôl budú akceptovať výsledky nových maturít.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu