Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vláda nemá vplyv na výšku miezd zdravotníkov, tvrdí premiér

Premiér Mikuláš Dzurinda
Premiér Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Vláda nemá mechanizmy na to, aby garantovala zvýšenie platov pre zdravotníkov. Vyhlásil v dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo premiér Mikuláš Dzurinda. Dodal, že táto otázka je v kompetencii ich zamestnávateľov.

Dzurinda je však presvedčený, že platy zdravotníkov sa budú zvyšovať, otázne je do akej výšky. Plánuje sa s nimi stretnúť a diskutovať "o všetkom, čo ich bude zaujímať". Premiér ubezpečil verejnosť, že má "eminentný záujem na tom, aby sa situácia eminentne zlepšovala". Dôležité však podľa neho je to, že "poznáme cesty, ako to uskutočniť".

Definitívne rozhodnutie vlády v súvislosti so zastavením transformácie nemocníc na akciové spoločnosti zatiaľ nepadlo, vyhlásil Dzurinda. Vláda však o tom bude zodpovedne diskutovať. Premiér neuvažuje o personálnej zmene na poste ministra zdravotníctve a Rudolfa Zajaca ako nepopulárneho ministra nevymení ešte pred voľbami. "Populizmus nechám na Fica, chcem si zachovať tvár," skonštatoval. Reforma zdravotníctva mala síce svoje rezervy, predovšetkým v komunikácii, ale vo svojej podstate bola podľa neho urobená zodpovedne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu