Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Polícia začala trestné stíhanie vo veci výrokov R. Fica za ohováranie

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Policajná vyšetrovateľka Úradu justičnej a kriminálnej polície Bratislava IV. začala trestné stíhanie za prečin ohovárania vo veci, kde trestne zodpovednou osobou je predseda Smeru-SD Robert Fico.

Podľa policajnej vyšetrovateľky trestne zodpovedná osoba 25. septembra 2005 v diskusnej relácii STV O päť minút dvanásť uviedla nepravdivé údaje o tom, že poslanci NR SR Miroslav Abelovský a Ján Drgonec počkali na rozhodnutie vlády, ktorá pristúpila na požiadavku vlastníkov pôdy pri Žiline, kde sa mala vybudovať automobilka Kia, na doplatenie peňazí za pozemky. Abelovský a Drgonec ako právny zástupcovia majiteľov pozemkov za to mali dostať niekoľko miliónov korún. "Odvysielanie týchto nepravdivých údajov značnou mierou ohrozilo vážnosť Drgonca a Abelovského u spoluobčanov," píše v uznesení policajná vyšetrovateľka.

Podľa Abelovského si Fico bude musieť dávať väčší pozor na svoje výroky, ktoré hovorí nezodpovedne. "Ukázalo sa, že nemôže byť premiérom, pretože predseda vlády nemôže mať také neúnosné výroky," povedal Abelovský pre agentúru SITA. Zároveň dodal, že uvedené uznesenie o začatí trestného stíhania neznamená, že Fico bude odsúdený, ale je to pre Fica reálna hrozba trestného stíhania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu