Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Na cesty minuli 10-tisíc ton posypu

Viceprimátor Košíc Eugen Čuňo kontroloval aj koľajnice, kde sú tiež obrovské výtlky.
Viceprimátor Košíc Eugen Čuňo kontroloval aj koľajnice, kde sú tiež obrovské výtlky.

KOŠICE - Neporiadok, prach a výtlky! Roztápajúci sa sneh po zime nemilosrdne odhalil boľačky mesta. V prvý jarný deň vedenie radnice kontrolovalo košické cesty. Tie sú plné zvyškov posypového materiálu a pripomínajú doslova tankodróm.

Cestári dostali nekompromisný termín na odstránenie problémových miest zo zimy - všetko musí byť upratané a opravené do konca apríla. Počas zimy v Košiciach použili proti snehu viac ako 10-tisíc ton posypového materiálu. To je náklad pre asi 500 väčších alebo 800 menších nákladných áut. Zvyšky z tejto masy, ale aj štrk z okrajov ciest teraz čistí v Košiciach v dvoch zmenách po 21 ľudí. „Existujú predsa verejnoprospešné práce, treba ich využívať!“ netají rozhorčenie nad zúfalo malým počtom pracovných síl viceprimátor Eugen Čuňo, ktorý si na vlastné oči bol pozrieť najhoršie úseky ciest v meste.

Do terénu sa s metlami vydá ďalších 60 ľudí, ktorí budú čistiť chodníky od štrku. „Zima je preč, výtlky musia čo najskôr zmiznúť,“ nekompromisne vyhlasuje E. Čuňo. Inšpektor komunikácií Václav Kohoutek tvrdí, že rýchlejšie môžu začať pracovať, až keď bude dostatok asfaltu. „Peniaze na opravy máme. Ak sa začne vyrábať dosť asfaltu, aj práca bude rýchlejšia a kvalitnejšia,“ uviedol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu