Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Dnes pochovajú obete masakry vo Veľkej Lomnici

V tomto dome sa odohrala celá tragédia. Zobraziť galériu (5)
V tomto dome sa odohrala celá tragédia.

VEĽKÁ LOMNICA – Adamka († 6), Patrika († 9) a Máriu († 31) Liptákovcov dnes na cintoríne vo Veľkej Lomnici (okr. Kežmarok) ich blízki, priatelia a známi odprevadia na poslednej ceste. V nedeľu podvečer všetci traja, nevedno prečo, zahynuli rukou ich otca a manžela Petra († 36). Ten spáchal samovraždu.

Mária, Adam aj Patrik zomreli na následky šoku z vykrvácania. To im spôsobili bodné a rezné rany v oblasti hrudníka, brucha a chrbta. „Obe deti mali na tele 9 rán, manželka 4. Boli zasiahnuté obe časti pľúc, srdce a veľké cievy. Starší z chlapcov mal poranenia na ruke, ktoré mohol utŕžiť pri obrane,“ konštatoval popradský súdny lekár Anton Gavel. Trojnásobný vrah mal podľa lekára hlboké rezné rany na oboch zápästiach a strelné poranenie hrudníka a srdca.

K smrti Adama, Patrika a Márie došlo okolo piatej hodiny popoludní. Podľa nemenovaného policajného zdroja všetky tri obete ležali na posteli a okrem Adama boli oblečené vo vychádzkových šatách. Mária bola „obložená“ z oboch strán svojimi synmi. „Na posteli ležali aj vražedné predmety, nôž a jatočná pištoľ,“ dodal policajný zdroj. Kriminalisti okolnosti tragédie stále prešetrujú. Motív tohto hrozného činu ešte nie je známy.

Susedia Liptákovcov potvrdili, že v poslednom čase sa manželia často hádali. Mária sa mala pred 2 týždňami odsťahovať k rodičom. Tí, ktorí vedeli o ich vzťahu najviac, však mlčia a odmietajú s médiami komunikovať. Patrikovi spolužiaci zo Základnej školy Dr. Fischera v Kežmarku smútia za svojím kamarátom. Napísali mu odkaz, vyzdobili lavicu a zapálili sviečku na jeho pamiatku. „Bol to veľmi nadaný a šikovný žiak. Učil sa dobre. Na vysvedčení mal iba jednu dvojku. Najlepšie mu išla matematika,“ spomína triedna učiteľka Ingrid Šterbáková (34). „Aj jeho rodičia sa o neho vzorne starali. Otec nám často pomáhal, keď bolo treba deti niekde odviezť, alebo niečo urobiť na počítači. Z toho, čo sa stalo, sme všetci v šoku. Aj keď deti si to zrejme ešte neuvedomujú.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu