Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Trikrát a dosť: Za lúpež mobilu dostal 20 rokov!

Krajský súd v Bratislave naparil Romanovi K. dvadsať rokov.
Krajský súd v Bratislave naparil Romanovi K. dvadsať rokov.

BRATISLAVA - Za lúpež mobilu má Roman K. (33) z Petržalky stráviť v base 20 rokov. Nebezpečného recidivistu poslal za mreže bratislavský krajský súd podľa zásady trikrát a dosť. Rozsudok, ktorý obžalovaného šokoval, nie je ešte právoplatný.

Recidivista Roman K. o ôsmej večer na Jiráskovej ulici chcel od Patrika (14) mobilný telefón. Chlapec mu telefón nedal a spolu s kamarátom Róbertom sa rozbehli hľadať pomoc na blízku benzínovú pumpu. „Patrik sa však pred benzínkou potkol a spadol. Keď sa lúpežník naňho zahnal nožom, jeho kamarát ho odvážne a silno kopol do brucha a privolal okoloidúcu hliadku. Policajti útočníka - ktorý sa od bolesti zvíjal na zemi - zadržali,“ povedal prokurátor.

Roman K. je podľa znalcov závislý od heroínu. Tvrdí, že lúpiť nechcel. „Chlapci chceli, aby som im zohnal mobil. Snažili sa zatiahnuť ma do trestnej činnosti,“ bránil sa obžalovaný. Pred trestným senátom stál ako nebezpečný recidivista, pretože už bol sedemkrát súdne trestaný, dvakrát za lúpež. Novela trestného zákona, ktorá zaviedla do nášho právneho systému zásadu „trikrát a dosť“, platí od septembra 2003. Princíp zaväzuje sudcu poslať recidivistu do väzenia na doživotie, na 25 rokov a najmenej na 20 rokov.

PRVÝ ODSÚDENÝ
Prvým právoplatne odsúdeným podľa pravidla trikrát a dosť je recidivista Štefan Herák (49) zo Starej Turej. Za ozbrojenú lúpež v potravinách, pri ktorej nič nezobral, si posedí 21 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu