Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Recidivistovi hrozí podľa zásady trikrát a dosť výnimočný trest

Ladislav B. (37) bol už v minulosti trestaný za vraždu a lúpežné prepadnutie.
Ladislav B. (37) bol už v minulosti trestaný za vraždu a lúpežné prepadnutie.

BANSKÁ BYSTRICA - Vzájomné nezhody vyvrcholili takmer smrťou jedného z bratov. Ladislav B. (37) čelí na banskobystrickom krajskom súde žalobe z trestného činu ublíženia na zdraví. Obžalovaný mal vlani bitkou na Veľkonočný pondelok spôsobiť bratovi Jaroslavovi (49) ťažký otras mozgu a krvácanie doň. Jeho stav bol kritický a lekári hovoria o šťastí, že to prežil.

„Som nevinný, bratovi som dal iba zopár faciek,“ povedal Ladislav B. zo Šalova (okres Levice). Už v minulosti si odpykal trest za vraždu i lúpežné prepadnutie. K incidentu malo prísť pred obchodným domom v Dudinciach (okres Krupina). Obaja bratia tam popíjali víno spolu s družkou obžalovaného Andreou. Ladislav B. tvrdí, že jeho brat vraj vytiahol z nohavíc pohlavný úd a začať obťažovať Andreu. Preto mu dal tých spomínaných pár faciek. Vo výpovediach Ladislava i jeho družky však bolo viacero nezrovnalostí. Obaja to vysvetľujú tým, že boli opití a poriadne si to nepamätajú.

Celý konflikt medzi bratmi však videla korunná svedkyňa prípadu. „Jeden z mužov po údere spadol hlavou na betón a ten druhý ho začal zúrivo kopať, najmä do hlavy,“ povedala svedkyňa. Podľa psychiatrov trpí Ladislav B. duševnou poruchou so zníženými intelektovými schopnosťami až na úrovni debility ťažkého stupňa. Táto porucha je trvalá a vrodená a negatívne sociálne vplyvy ju ešte umocnili. Obžalovaný je navyše impulzívny a v zlosti a afekte schopný vykonať hocičo. Ladislavovi ako obzvlášť nebezpečnému recidivistovi hrozí podľa zásady trikrát a dosť výnimočný trest, a to do 25 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu