Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Gang falšovateľov skončil

Polícia pri domových prehliadkach našla 200 falošných slovenských dokladov.
Polícia pri domových prehliadkach našla 200 falošných slovenských dokladov.

BRATISLAVA - Policajti klepli po prstoch partii, ktorá sa v hlavnom meste a okolí zaoberala falšovaním slovenských dokladov. Ide o prvé odhalenie gangu, ktorý vo veľkom vyrábal už aj falošné eurodoklady. Ťažko odhadnúť, koľko ľudí sa teraz pohybuje po svete s falošnými slovenskými dokladmi!

„Falošné doklady rozosielali poštou, k uriér mi alebo prostredníctvom vodičov autobusov,“ povedal policajný viceprezident Jaroslav Spišiak. Gang falošné doklady predával záujemcom do Francúzska, Švajčiarska, Talianska, Srbska, ale aj na Slovensku. Kupcami boli väčšinou občania z krajín bývalej Juhoslávie. Pri domových prehliadkach v Bratislave a Malackách polícia našla 200 sfalšovaných kvalitných dokladov pripravených na distribúciu. Presný počet falošných dokladov, ktoré skupina vyrábala približne päť rokov, zatiaľ polícia nepozná. O odhalení je informovaný Europol aj Interpol.

Šéfov skupiny obvinili z pozmeňovania a falšovania verejnej listiny a z nedovoleného prekročenia štátnej hranice. V policajných celách sa ocitli Vladjen M. (52), Dejan P. (32), Jovan S. (41), Amir R. (36) a Vendelín K. (41). Štyria pochádzajú z krajín bývalej Juhoslávie, traja už majú slovenské občianstvo, jeden je Slovák. Podľa Spišiaka im hrozí až osemročné väzenie.

CENY FALOŠNÝCH DOKLADOV
Pas, občiansky a vodičský preukaz - 500 eur (takmer 19-tisíc korún).
Nový slovenský europas - 2 000 eur (takmer 75-tisíc korún).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu