Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Višňové - v obci bez autobusov rušia aj vlak

Eva Kúdelová cestuje nočným vlakom za prácou. Ak ho zrušia, je si istá, že o ňu príde.
Eva Kúdelová cestuje nočným vlakom za prácou. Ak ho zrušia, je si istá, že o ňu príde.

VIŠŇOVÉ - Osem obcí a miest medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou je na nohách. Železničná spoločnosť ruší od 26. marca nočný spoj lokálnej železničky.

Ľudia, ktorí pracujú v staroturianskej Chirane tvrdia, že im zmena skomplikuje život. Zúfalí sú najmä obyvatelia Višňového pri Novom Meste nad Váhom. V obci, do ktorej nepremáva autobus, boli doteraz odkázaní iba na vlaky. „Ak naozaj zrušia nočný spoj, ktorý ma vozil na 22. hodinu do práce, tak prídemo robotu, “ sťažuje sa Višňovčanka Eva Kúdelová, ktorá pracuje v desať kilometrov vzdialenej Starej Turej. Dedinku s takmer dvesto obyvateľmi spájajú so svetom iba vlaky.

„Autobusy sem nikdy nechodili. Cesta do Višňového je úzka, neprešli by ňou. A rozšíriť sa nedá,“ povedal starosta Jaroslav Bača. Spolu s hlavami siedmich obcí a miest poslali železnici listy so sťažnosťami vo veci obmedzenia vlakového spojenia. Pridala sa k nim aj fabrika Chirana. Tá tvrdí, že jej zamestnanci sa po skončení pracovnej zmeny nedostanú k rodinám. Železnica si však za rozhodnutím stojí. „Dôvodom obmedzenia vlaku je jeho nízka vyťaženosť,“ povedal hovorca železničnej spoločnosti Miloš Čikovský. Podľa neho sa v pracovných dňoch v úseku Myjava - Stará Turá vozí okolo deväť cestujúcich. Cez víkend je ich o niečo viac. Vlak pritom ponúka až 55 miest na sedenie. „Jeho obnovenie v pracovné dni preto nepredpokladáme,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu