Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Prokurátor stiahol návrh na väzbu obhajcu len pre formálne dôvody

BRATISLAVA - Ak vyšetrenia advokáta Daniela M., ktorý sa mal spolupodieľať na vražde Mariána Karcela, potvrdia, že je schopný výsluchu, prokurátor s najväčšou pravdepodobnosťou podá opätovný návrh na jeho vzatie do väzby.

Vyhlásila to na dnešnej tlačovej besede Eva Mišíková z trestného odboru Generálnej prokuratúry (GP) SR. Dodala, že existujú objektívne dôvody na vzatie advokáta do väzby a prokurátor svoj návrh v nedeľu stiahol len z formálnych príčin. Žiaden z ošetrujúcich lekárov v nemocnici, kde je Daniel M. hospitalizovaný, totiž nechcel vydať súhlas na jeho vypočutie pred sudcom. Zaujímavé však podľa Miškovej je, že všetky dôležité vyšetrenia, ktoré majú vylúčiť, že by obvinený mohol dostať infarkt, sú naplánované až na dnešný deň. Prokuratúra preto plánuje pribrať do konania súdneho znalca alebo odborníka z Úradu na dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý by poskytol objektívne stanovisko o zdravotnom stave obvineného.

Prokuratúra podľa Mišíkovej odmieta pochybnosti o zákonnom postupe orgánov činných v trestnom konaní, keď dočasne odložili obvinenie spolupracujúceho spolupáchateľa, ktorý usvedčil ostatných aktérov z vraždy. Mišíková zdôraznila, že toto je jediný spôsob, ako možno objasniť závažnú organizovanú trestnú činnosť a takýto postup umožňuje Trestný poriadok. Zároveň vylúčila, že by vyšetrovatelia alebo prokurátori nahovárali páchateľov, aby usvedčili svojich komplicov s cieľom za každú cenu vzniesť obvinenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu