Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bratislava sa kúpala v ľadovej vode

Mláky, mláky, mláky... večný problém hlavného mesta.
Mláky, mláky, mláky... večný problém hlavného mesta.

BRATISLAVA - Počasie znepríjemňuje život viac chodcom ako autám! Poľadovica sa už od piatkového rána tvorila vo všetkých častiach hlavného mesta. Pohyb po zľadovatenom teréne znepríjemňoval dážď. Chodníky boli pod vrstvou mokrého ľadu. Nástup a výstup z autobusu či električky si žiadal včera kaskadérsky výkon.

Na území Bratislavy, Bratislavského kraja a na juhu západného Slovenska od rána pršalo a dochádzalo k namŕzaniu vozoviek. Na ostatnom území Slovenska sa pri nízkych teplotách na cestách s vlhkým a mokrým povrchom a hmlou tvorila poľadovica. „Ráno boli problémy, nasadili sme posýpače. Cez deň teplota stúpla, takže ľad z ciest r ýchlejšie mizol,“ informoval nás dispečer bratislavskej zimnej služby Peter Štefa. V metropole Slovenska došlo už predpoludním k niekoľkým nehodám: „Dopoludnia sa stalo približne štrnásť nehôd. Išlo väčšinou o malé nehody bez zranenia,“ povedala Alena Toševová z Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. Horšie to však bolo s úrazmi chodcov. „Stalo sa toho viac ako po iné dni. Ľudia mali problémy pri vystupovaní z autobusov. Vyskytli sa najmä pády zo schodov,“ informoval dispečer záchrannej služby.


Hrozí riziko lokálnych záplav
Oteplenie a dážď zvyšuje riziko lokálnych záplav z topiaceho sa snehu. Vodohospodári vyzvali starostov a primátorov, aby vykonali protipovodňové opatrenia. Vyšší prietok vítajú vodohospodári na Dunaji. Štátna plavebná správa pravdepodobne už v pondelok otvorí plavebné dráhy pre nákladné lode, ktoré dosiaľ kotvili v bratislavskom a komárňanskom prístave.

Viac informácií o počasí >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu