Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Termíny maturít z cudzích jazykov sa posúvajú

BRATISLAVA - Rezort školstva sa rozhodol upraviť termíny maturít z cudzích jazykov. Podľa tlačovej tajomníčky ministerstva Kataríny Hamerlovej je dôvodom tohto rozhodnutia to, že o maturitu z francúzštiny, ruštiny, španielčiny a taliančiny prejavili študenti veľký záujem, tak chcel rezort zabezpečiť, aby mohli skúšky bezproblémovo zložiť.

V utorok 4. apríla dopoludnia budú maturity z angličtiny a popoludní z taliančiny. Vo štvrtok 6. apríla dopoludnia budú študenti maturovať z nemeckého jazyka a poludní zo španielčiny. O deň neskôr, v piatok 7. apríla, prídu na rad dopoludnia maturity z ruského jazyka a popoludní z francúzskeho.

Ministerstvo školstva informovalo o úprave termínov školy aj príslušné krajské školské úrady. Rezort zároveň vyzval riaditeľov stredných škôl, aby si preverili počty prihlásených žiakov na maturitnú skúšku, výber predmetov aj úroveň, ktorú si študenti zvolili a predovšetkým, aby už v tomto čase neuskutočňovali žiadne zmeny v tejto oblasti.

Maturitnú skúšku bude tento rok skladať takmer 65-tisíc študentov. Maturitu z angličtiny s taliančinou by v jeden deň malo absolvovať 22 študentov, nemčinu a španielčinu 9 maturantov. Ako upozornila Hamerlová, krajské školské úrady majú v prípade potreby zabezpečiť presuny maturantov na popoludňajšie testy, ktoré sa začnú o 14:00.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu