Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Neplnoletá matka bez materskej a prídavkov!

Slobodná neplnoletá matka Michaela Poliaková. Zobraziť galériu (2)
Slobodná neplnoletá matka Michaela Poliaková.

SEČOVCE - Iba 17-ročná slobodná matka zo Sečoviec si svoj život riadne pobabrala. Má však aj problém navyše: k trojmesačnej dcérke sa jej otec nehlási a mladú matku musia živiť len jej rodičia. Bez materskej i prídavkov, ktoré po stanovení opatrovníka určí až súd. Kedy, nevedno, ale tieto inak podľa práva jej prislúchajúce dávky už určite nedostane so spätnou platnosťou!

„Sme v nezávideniahodnej situácii. Podľa úradov nie sme v hmotnej núdzi, lebo s manželkou sme obaja zamestnaní. Náš príjem mierne presahuje 10-tisíc korún, z čoho musíme uživiť aj dospievajúcu dcéru a jej dieťa. Na našu vnučku štát zatiaľ okrem pôrodného neprispel ani korunou!“ hovorí Ľubomír Poliak (44), otec Michaely (17), budúcej čašníčky, ktorá vlani v októbri porodila dcéru Petru.

Z dôvodu neplnoletosti Michaely - dosiahne ju až v decembri - už požiadali súd o určenie opatrovníka, aby mala nárok na materskú a detské prídavky. Súd však ešte ani po štyroch mesiacoch s tále nerozhodol a s doteraz nevyplateným rodičovským príspevkom i prídavkami sa môžu rozlúčiť! Peniaze začne dostávať až od dátumu, keď o tom rozhodne súd.

„Je to absurdné, ale ako matka s dieťaťom, ku ktorému sa jeho otec vôbec nehlási, som ostala bez akýchkoľvek peňazí. Alebo som mala rok čakať na plnoletosť a až potom požiadať o dávky?“ pýta sa nešťastná slobodná matka Michaela Poliaková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu