Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Slovenské deti ponúkajú na sex!

Nechutné príbehy obchodu s deťmi zo Slovenska uverejnila nemecká tv stanica SAT 1. Zobraziť galériu (5)
Nechutné príbehy obchodu s deťmi zo Slovenska uverejnila nemecká tv stanica SAT 1.

BRATISLAVA/LUČENEC - Nechutné príbehy obchodu s deťmi zo Slovenska uverejnila tento týždeň nemecká televízna stanica SAT 1. Jej reportéri v nich úplne bez problémov nakupujú slovenské dievčatá na sex! A to priamo od ich rodičov či kamarátov! Cena? Maloleté školáčky sa pohybujú okolo 80-tisíc, ale aj 300-tisíc Sk. Lučenec, Košice a pravdepodobne aj Banská Bystrica. Tam všade sa koná ohavný zločin - neľudský obchod s deťmi!

O celej skutočnosti informovala ako prvá televízia JOJ. Tá v stredu odvysielala zábery nemeckej SAT 1, kde za 13-ročnú Mariku z Lučenca pýtali jej rodičia 300-tisíc Sk. Ďalšie 8-ročné dievčatko zas ponúkali na sex jeho kamaráti. Tí už kšeftovali v eurách. V prepočte chceli asi 80-tisíc Sk.

TV JOJ sa včera podarilo skontaktovať aj s nemeckým reportérom Gerhardom Karhoferom, ktorý opäť potvrdil autentickosť záberov. Okrem toho dodal, že o celom prípade hovoril už pred Vianocami tri hodiny so samotným viceprezidentom Policajného zboru Jaroslavom Spišiakom. „Ubezpečil ma, že je u vás všetko v poriadku,“ dodal Karhofer. Spišiak včera potvrdil, že celý prípad pozorne sledujú. „Po preverení budeme verejnosť informovať,“ dodal viceprezident, ktorý bol na ďalšie informácie skúpy. Stretnutie s nemeckým novinárom v Bratislave však potvrdil. No je otázne, prečo polícia o prípade doteraz mlčala, a nebyť nemeckej televízie, ktovie kedy a či by sa vôbec o nechutnom obchode dozvedela aj slovenská verejnosť.

Podľa všetkého sú však aj ďalší ľudia, ktorí o kupčení s deťmi čo-to vedia. „Máme podozrenie, že v Lučenci je niekoľko rodín, ktoré sú schopné predať svoje malé dievčatá,“ vraví rómska aktivistka Centra sociálnej pomoci mladým v Lučenci Eva Demeová, ktorá pozná niekoľko prípadov detskej prostitúcie v tomto meste. Podľa nej ide o uzavretú rómsku komunitu, do ktorej sa však nedá ľahko preniknúť a získať podrobné informácie. „Ide zrejme o rómske rodiny z veľmi chudobných pomerov, ktoré často nemajú čo jesť. Človeku až rozum zastane, keď vidíme, ako tieto rodiny žijú a čo všetko sú nútené urobiť, aby prežili,“ dodala Demeová.

Slovenské ministerstvo vnútra zatiaľ trvá na tom, že na prípade sa intenzívne pracuje. „Nemeckí reportéri síce kontaktovali slovenskú políciu, avšak materiály nám neposkytli. Tieto sme dostali až prostredníctvom nemeckej polície vlani v októbri,“ vraví Jana Pôbišová z ministerstva vnútra, podľa ktorej naši policajti sami zistili podozrivé osoby. Nechutný obchod so slovenskými deťmi sa tak zatiaľ točí v bludnom kruhu. Slovenská polícia o ňom síce vie, ale pred verejnosťou mlčí. Nemeckí reportéri zas vysielajú do sveta škandalózne reportáže, ale autentické zábery si nechávajú pre seba. Kto o celej špine prehovorí ako prvý?

TAXA: ZA DIEŤA 100-TISÍC SK
• V roku 2000 sa Ladislav Ž. (43) zo Šurian pokúsil do zahraničia predať za 100-tisíc Sk 14-ročného chlapca z Nových Zámkov. Polícia obchod prekazila, muža odsúdili na 5 rokov.
• Bratislavská prostitútka sa v roku 2001 priznala, že za 100-tisíc Sk uviedla ako otca svojho narodeného syna dovtedy bezdetného muža. Chlapec (8) žije s rodinou muža na strednom Slovensku. Vyšetrovanie prípadu prokuratúra zastavila.
• V roku 2002 sa vtedy 22-ročná Erika D. z Lučenca priznala, že za svoje dieťa mala zinkasovať od nepravého otca 100-tisíc Sk. Priznanie neskôr poprela a za otca vyhlásila Slováka dlhodobo žijúceho v Nemecku. Prokuratúra prípad zmietla zo stola. Chlapec (6) žije v Nemecku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu