Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Internetové podnikanie a online podnikateľky

Internetové podnikanie a online podnikateľky
Internetové podnikanie a online podnikateľky

Keď si otvárate podnikanie na internete a nikdy predtým ste on-line nepodnikali, je prirodzené, že vám vypláva množstvo otázok, pre ktoré hľadáte odpovede. Máme pre vás dobrú správu. S mnohými otázkami doplávate na portál o ženách, ktoré majú biznis na webe a na svojej stránke odhaľujú, ako ho vytvorili, rozvinuli a uspeli.

Monika Jakubeczová a Gabriela Revická, zakladateľky občianskeho združenia Eženy, sa pri spomienke, ako projekt o internetovom podnikaní žien vznikol, usmievajú. ,,S absolútnou ľahkosťou. Obe sme mali vlastné on-line podnikania a hoci sme mali okolo seba mnoho ďalších podnikateliek, nás spájali práve témy o webstránkach. Radili sme si, ako riešiť neriešiteľné problémy v praxi, hľadali sme postupy, ako naše požiadavky na etiku podnikania na webe zdôrazniť a porovnávali sme si skúsenosti v príbuzných súvislostiach.“ Napokon si jedného dňa povedali, že ich rozvetvujúce sa rozhovory sú nekonečné. ,,Napadlo nám, že keď ich spíšeme a zavesíme na web, pomôžeme svojimi radami aj ďalším ženám, ktoré hľadajú odpovede na podobné otázky, ako sme hľadali my.“

O online biznise na offline stretnutiach

Webhosting, doména, server, kľúčové slová, internetová reklama, obsah webstránok, právna forma podnikania, ekonomické poradenstvo, najčastejšie chyby webstránok, ako a kedy inzerovať na webe, optimalizácia webstránok, čo vám nepovie administrátor ani programátor  - to všetko sú témy, na ktoré Eženy komunikujú prostredníctvom článkov na portáli, ale aj na stretnutiach, ktoré čitateľkám aspoň raz v mesiaci ponúkajú naživo. Jedenkrát v mesiaci sa s líderkami občianskeho združenia môžete stretnúť na tzv. Raňajkách s E-ženami a zároveň organizujú minimálne jedenkrát v mesiaci stretnutia s členkami občianskeho združenia.

Žena doma a žena v práci

Medzi najčastejšie otázky žien, ktoré uvažujú o prechode pracovného pôsobenia na internetové podnikanie, patrí otázka, ako si zorganizovať prácu z domu. ,,Vyžaduje si to istú sebadisciplínu a možno i nové návyky. Ak ich správne zosúladíte, môžete z toho čerpať nie iba finančne kvôli úspore, ale aj časovo. Pri dobrej dávke bdelosti získate čas nie len pre rodinu, ale aj pre seba.“

E-žena roka 2012

Je mnoho žien, ktoré využili možnosti internetového podnikania a pôsobia viac online ako offline. Niektoré preto, lebo chceli byť viac so svojimi malými deťmi, niektoré prišli o prácu a chceli sa uplatniť, mnohé išli za snami, ale sú aj ženy starajúce sa o chorých blízkych a internetové podnikanie im umožňuje sebarealizáciu. Ak poznáte podnikateľky s podobnými príbehmi, neváhajte ich nominovať do súťaže E-žena roka 2012. Víťazky čakajú mimoriadne hodnotné ceny súvisiace s e-podnikaním a s voľnočasovými aktivitami, ale neodolateľný je i mediálny priestor, aký ponúkli partneri súťaže. ,,Ak náhodou nevyhráte, podporíte si pozíciu v najsilnejšom internetovom vyhľadávači. Lebo google nás má rád,“ vyzývajú tvorkyne myšlienky Gabriela Revická a Monika Jakubeczová a zdôrazňujú, že hodnotiacim kritériom súťaže nie sú obraty, ale krédo Aby žena ženou bola.

O projekte Ežena roka 2012 nájdete viac na stránke www.e-zeny.sk

-Reklamná správa

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu