Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Matka (†65) s dcérou (†45) sa udusili v saune smrti: FOTO Odtrhla sa kľučka a začal boj o život

Smrtiaca sauna Zobraziť galériu (4)
Smrtiaca sauna (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

JIČÍN - Obrovské nešťastie sa stalo cez víkend v Česku. Matka s dcérou si chceli užiť chvíle pohody v saune. Stalo sa však najhoršie. Namiesto relaxu tam našli smrť. Zbytočná tragédia zasiahla blízkych, ale aj širokú verejnosť. Ženy boli v saune približne hodinu.

Policajti vyšetrujú sobotňajšie úmrtie dvoch žien v saune v Jičíne. Či išlo o trestný čin, alebo nešťastnú udalosť zatiaľ nezistili. Konkrétnejšie informácie by mohli mať v nasledujúcich dňoch, povedala policajná hovorkyňa Alena Kacálková. "Kriminalisti začali vyšetrovanie vo veci úmrtia dvoch žien. Ich preverovanie by malo vyvrátiť, alebo potvrdiť, či vôbec došlo k nejakému trestnému činu. Rovnako môže ísť o nešťastnú udalosť. Ich úlohou je všetky okolnosti preveriť," dodala hovorkyňa.

Matka (†65) s dcérou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Nešťastie sa stalo v miestnej časti Jičína Roubousy. Šesťdesiatpäťročná žena s o 20 rokov mladšou dcérou boli v saune v záhradkárskej kolónii. Podľa prvotných informácií sa v saune zlomila kľučka, ženy sa preto nemohli dostať von. Skúšali rozbiť okno, ale to sa im nepodarilo.

Matka (†65) s dcérou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Peklo v saune

Majiteľke sauny sa zdalo, že ženy sú tam dlho a išla sa pozrieť, čo sa deje. Čakal ju otrasný pohľad, našla ich ležiace na zemi. Privolaný lekár konštatoval smrť oboch žien. Kriminalisti nariadili súdnu pitvu. "Maximálna doba pre pobyt v saune je 15 minút. Ak je človek trénovaný, môže zostať 20 minút s tým, že maximálny čas pre prežitie je 45 minút." povedala anesteziologička Katarína Kolarovová pre portál tn.nova.cz. Ženy boli v saune približne hodinu. 


Prečítajte si aj:

Českom otriasa veľká tragédia: Matka s dcérou našli v saune hroznú smrť!


Matka (†65) s dcérou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Podľa Pavla Hofrichter z Českej asociácie saunerov sa na domáce sauny nevzťahujú normy, ktoré musia dodržiavať prevádzkovateľ sáun napríklad saunového centra, akvaparku, hotela alebo penziónu. Riziká podomácky vyrobenej sauny sú veľké, uviedol. "Dvere sauny nesmú mať kľučku. Štandardné dvere do sauny idú otvoriť len tlakom na dvere, otvárajú sa samozrejme von zo sauny. Teda, ak by niekedy nastala situácia, kedy nie je možné použiť madlo na dverách, stačí sa o dvere oprieť a tie sa otvoria," uviedol Hofrichter.

Matka (†65) s dcérou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

 

Viac o téme: SaunaTragédia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu