Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Manželia prežívajú najväčšie dobrodružstvo života: Jediný trik nám ušetril 52-tisíc, tu je rada

Freemanovci svoj súčasný život milujú Zobraziť galériu (3)
Freemanovci svoj súčasný život milujú (Zdroj: Facebook)

HOBART - Pred rokom sa Rachel a Shaun Freemanovci ocitli v slepej uličke. Cítili, že s tým musia niečo spraviť, inak sa ich životy budú uberať nesprávnym smerom. Spravili. Dnes jedia v tých najlepších reštauráciách a bývajú v luxusných domoch, a to úplne zadarmo. Ich rada je veľmi jednoduchá.

Manželský pár z austrálskej Tasmánie vlani zažíval veľkú dilemu - chceli cestovať po svete, ale aj sa usadiť, kúpiť si dom a založiť si rodinu. Oboje naraz ale nešlo. Rozhodli sa preto zariskovať, opustili pohodlnú zónu a vydali sa na najväčšie dobrodružstvo svojho života. "Zbalili sme si veci, zavreli za sebou dvere od prenajatého bytu a neobzreli sa späť," hovorí Rachel. 

Čo teda vlastne urobili? Prostredníctvom stránok ako napríklad Your Home My Home si hľadajú ubytovanie, v ktorom môžu prebývať úplne zadarmo. Ide o tzv. house-sitting. Majitelia svoje príbytky na istý čas ponúkajú ľuďom ako Freemanovci výmenu za malé služby, ako napríklad starostlivosť o domácich miláčikov, záhradu či preberanie pošty. Manželia tak týmto spôsobom ušetrili odhadom až 52-tisíc austrálskych dolárov (33-tisíc eur), pretože nemusia platiť žiadne nájomné ani účty za elektrinu, plyn, telefón či internet. 

Manželia prežívajú najväčšie dobrodružstvo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Pracujeme na plný úväzok a popritom bývame v domoch v Hobarte a v južných oblastiach Tasmánie, pričom nemáme takmer žiadne životné náklady. Podarilo sa nám tak splatiť svoje dlhy a našetriť si dosť peňazí, aby sme mohli začať podnikať," pokračuje dvadsaťdeväročná Rachel s tým, že to bolo ich najlepšie rozhodnutie v živote, pretože obohatilo ich životy a manželstvo. "Zmena sa stala každodennou súčasťou našich životov a neustály prílev nových zážitkov a skúseností nás veľmi obohacuje," dodala. 

Manželia prežívajú najväčšie dobrodružstvo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Freemanovci už bývali na tých najrôznejších miestach, aké si len viete predstaviť. Na farme, v domoch na pláži, v najžiadanejších lokalitách a drahých predmestiach, vo vilách s panoramatickým výhľadom s bazénmi a vírivkami. 

 
Viac o téme: TasmániaHouse sitting
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu