Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

S tromi promile zaspal za volantom, havaroval!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NOVÁ BAŇA - Polícia v Žiari nad Hronom obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 33-ročného vodiča z Novej Bane.

Muž v pondelok 22. apríla krátko pred 12.00 h v obci Nová Baňa na ceste v smere od Veľkej Lehoty v dôsledku únavy nakrátko zaspal a svojím autom značky Ford Ka zišiel do koryta odvodňovacieho kanála. Dychová skúška neskôr potvrdila, že vodič jazdil pod vplyvom alkoholu.

Okoloidúcim účastníkom cestnej premávky sa jeho stav vysokého stupňa opitosti javil ako zranenie, preto mu privolali pomoc a záchranári ho previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom. Pri prvej dychovej skúške mu v nemocnici namerali 2,98 promile alkoholu v krvi a pri opakovanej skúške vodič nafúkal až nad 3 promile. K poškodeniu vozidla nedošlo.

Obvinený bol po vykonaní procesných úkonov umiestnený do policajnej cely a poverený príslušník spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Za jazdu pod vplyvom alkoholu môže byť potrestaný odňatím slobody až na jeden rok. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu