Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nehoda vojenského lietadla: Zahynulo všetkých 27 ľudí na palube

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: youtube, )

ASTANA - Všetkých 27 ľudí na palube dnes zahynulo pri havárii vojenského dopravného lietadla, ktoré sa zrútilo v južnom Kazachstane. Informovala o tom ruská tlačová agentúra RIA Novosti, ktorá citovala vysokopostaveného predstaviteľa kazašského ministerstva pre mimoriadne udalosti.

Lietadlo zhorelo, zostalo z neho iba niekoľko kusov. Kazašská televízia KTK uviedla, že stroj zmizol z radarov približne o 19.00 hod. miestneho času (14.00 hod. SEČ), keď klesal v blízkosti mesta Šymkent, hlavného mesta Juhokazašskej oblasti.

Podľa informácií KTK patrilo lietadlo bezpečnostným zložkám Kazachstanu - Kazašskej národnej bezpečnostnej rade (KNB) - konkrétne pohraničným jednotkám. Lietadlo smerovalo z metropoly Astana do Šymkentu.

Medzi mŕtvymi je aj veliteľ kazašskej pohraničnej stráže Turganbek Stambekov. Na palube sa viezla sedemčlenná posádka a 20 príslušníkov pohraničnej stráže. Podľa televízie KTK sa Antonov An-72 zrútil v zlom počasí z výšky približne 800 metrov. Na televíznych záberoch svedok hovorí, že počul hlasný výbuch a videl plamene na mieste havárie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu