Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Ryanair eviduje 40 tis. rezervácií na lety z Bratislavy

BRATISLAVA - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair eviduje zatiaľ 40 tis. rezervácií na svoje lety z Bratislavy do Londýna (Stansted), Frankfurtu (Hahn) a Milána (Bergamo).

"Najväčší záujem je o lety do Londýna, kde začneme lietať od 30. októbra," povedal zástupca generálneho riaditeľa spoločnosti Ryanair Michael Cawley pri príležitosti prvého pristátia lietadla firmy na Slovensku. Ryanair sa podľa neho bude snažiť vybudovať si silnú pozíciu na týchto linkách a až potom začne uvažovať nad novými destináciami zo Slovenska. "V budúcnosti môže ísť o linky do miest ako Rím, Barcelona, Štokholm, Glasgow či Dublin. Potenciálne to však môžu byť všetky destinácie, do ktorých v súčasnosti lietame, závisieť to bude od dopytu," upresnil Cawley.

Prepravca uskutoční prvý let z Bratislavy 10. októbra, pričom cieľom cesty bude Miláno. Do tejto destinácie pritom bude prevádzkovať jeden let denne. Od 30. októbra rozšíri svoju dennú ponuku aj o dva lety do Londýna a o jeden let do Frankfurtu. "Predpokladáme, že v prvom roku pôsobenia na slovenskom trhu prepravíme na týchto linkách celkovo 400 tis. pasažierov," zdôraznil Cawley.

Prevádzka týchto spojení vytvorí pritom podľa neho v lokálnej ekonomike minimálne 400 nových pracovných príležitostí a výrazne podporí turistický ruch. "Od vstupu ďalšej leteckej spoločnosti očakávame podstatné zvýšenie obratu letiska, zvýšenie konkurencie a zavedenie nových liniek," doplnil zástupca výkonného riaditeľa a člen predstavenstva Letiska M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a.s. Ľuboš Ševčík.

Letecká spoločnosť Ryanair lieta v súčasnosti na 266 trasách, pričom využíva 107 európskych letísk. Disponuje 92 lietadlami typu Boeing 737. Ryanair prepravil vlani 27,5 mil. pasažierov, ich počet by sa mal v tomto roku pohybovať na úrovni okolo 33 mil. ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu