Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Nezamestnanosť v Nitre klesla, hromadné prepúšťanie nehrozí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – Nezamestnanosť v okrese Nitra od marca klesá a tento trend by mal pokračovať aj v ďalších mesiacoch. Posledné hromadné prepúšťanie tu bolo ešte v roku 2009. Kým vo februári dosiahla miera evidovanej nezamestnanosti 8,44 percenta, v máji to bolo 7,55 percenta. V okrese Zlaté Moravce klesla z 11,85 na 10,05 percenta.

Ako ďalej informoval riaditeľ Odboru služieb zamestnanosti na úrade práce v Nitre Igor Vavrík, situácia v podnikoch je v súčasnosti stabilizovaná. „Cez leto očakávame stagnáciu, firmy zvyknú prijímať nových zamestnancov až v septembri,“ povedal. Začiatkom septembra zároveň do evidencie pribudnú absolventi škôl.

Rovnako klesajúcu tendenciu má aj nezamestnanosť na juhu Nitrianskeho kraja. V okrese Komárno v máji dosiahla 16,12 percenta, čo je medzimesačný pokles o 0,29 percenta. K 31. máju evidoval úrad práce 9 023 uchádzačov o zamestnanie, čo je o 122 menej ako ku koncu apríla. V apríli tu po prvý raz od začiatku hospodárskej krízy klesla miera nezamestnanosti, ešte v marci bola na úrovni 16,63 percenta.



Problémy so zamestnaním? Klikni na www.kariera.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu