Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Bučina Zvolen zaznamenala vlani tržby 612,2 mil. Sk

BRATISLAVA - Spracovateľ drevnej hmoty Bučina Zvolen, a.s. zaznamenal vlani tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb v objeme 612,2 mil. Sk.

Ako agentúru SITA informoval finančný riaditeľ spoločnosti Jozef Jánoš, v tomto roku plánuje zvolenská Bučina dosiahnuť tržby na úrovni 583 mil. Sk. Minuloročné hospodárenie ukončila spoločnosť s čistým ziskom 67,9 mil. Sk, v hospodárskej činnosti pritom zaznamenala kladný výsledok 24,8 mil. Sk.

Celkový objem výroby spoločnosti vlani dosiahol 626,3 mil. Sk a podnik vygeneroval pridanú hodnotu 216,5 mil. Sk, pokračoval Jánoš. V roku 2005 by mala podľa plánov spoločnosti výroba dosiahnuť hodnotu 583 mil. Sk. Pridanú hodnotu Bučina Zvolen prognózuje na 238 mil. Sk.

Vlani sa spoločnosť zamerala na investície do technologických úprav, nákupu strojov alebo skladového hospodárstva. Hodnota najvýznamnejších investícií dosiahla približne 10,6 mil. Sk. "V tomto roku plánuje spoločnosť preinvestovať do novej kondenzačnej turbíny vrátane ekologizácie a zmeny spracovania, dopravy a dávkovania drevného paliva približne 71,6 mil. Sk," povedal Jánoš. Ďalších 10 mil. Sk by malo podľa neho smerovať na nákup nových technologických celkov v prevádzke lepených drevodosiek.

Bučina Zvolen, a.s. pôsobí na Slovensku od roku 1998. Jej jediným akcionárom je Bučina, a.s., ktorá tvorí administratívnu a servisnú nadstavbu zoskupenia spoločností Bučina. Do tejto skupiny okrem Bučiny Zvolen, a.s. patria aj spoločnosti Bučina Real, a.s. a Bučina Byty, s.r.o. Ostatné spoločnosti s názvom Bučina odpredala skupina v minulom období v rámci reštrukturalizácie mimo holding.

Viac ako 90 % obratu holdingu vytvára spoločnosť Bučina Zvolen, ktorá ku koncu vlaňajška zamestnávala 494 osôb. V tomto roku neplánuje výraznejšie zmeny v počte pracovníkov. Rast miezd predpokladá v rozpätí od troch do šesť percent.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu