Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Slovakia Energy nemala schválený cenník, hrozí jej pokuta

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) začal správne konanie voči alternatívnemu dodávateľovi elektrickej energie Slovakia Energy za to, že firma v tomto roku podnikala bez schváleného cenníka.

Spoločnosti hrozí podľa zákona pokuta až desať miliónov eur (vyše 300 miliónov korún). Informoval hovorca regulačného úradu Miroslav Lupták. Slovakia Energy je sesterskou firmou českej Bohemia Energy entity. Podľa zákona o regulácii v sieťových odvetviach mala firma predložiť úradu návrh na určenie ceny, čo však neurobila. Slovakia Energy chybu pred časom priznala.

Žiadosť o schválenie cien regulačnému úradu predložila v druhej polovici októbra. "Nepodanie tejto žiadosti na ÚRSO v určenom termíne bola administratívna chyba," uviedol na internetovej stránke konateľ alternatívneho dodávateľa Jiří Písařík. Spoločnosť ponúka elektrinu pre domácnosti aj podnikateľov.

Slovakia Energy tvrdí, že jej ceny sú o päť až 15 percent nižšie ako tradiční dodávatelia. Zmluvy údajne podpísala s 30.000 zákazníkmi a elektrinu už dodáva pre 10.000 klientov. "Toto správne konanie nebude mať pre zmluvných odberateľov Slovakia Energy žiadny vplyv na dodávku elektriny a kvalitu s ňou súvisiacich služieb," poznamenal Lupták.

Najväčšími predajcami elektrickej energie na Slovensku je trojica spoločností Západoslovenská, Stredoslovenská a Východoslovenská energetika.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu