Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

SAD Bratislava plánuje tento rok dosiahnuť zisk 17,4 mil. Sk

BRATISLAVA - Slovenská autobusová doprava (SAD) Bratislava, a.s. plánuje tento rok ukončiť zo ziskom vo výške 17,4 mil. Sk. Podnik by tak chcel nadviazať na rok 2003, v ktorom hospodáril s hrubým ziskom na úrovni 20,3 mil. Sk, zatiaľ čo minulý rok ukončil so stratou 8 mil. Sk.

Spoločnosť očakáva tento rok aj zvýšenie výnosov z minuloročných 609,1 mil. Sk na viac ako 622 mil. Sk. Ako ďalej agentúru SITA informoval ekonomický riaditeľ firmy Boris Dračka, výrobná spotreba by mala byť tento rok na úrovni 259 mil. Sk.

SAD Bratislava predpokladá, že tento rok prepraví v rámci všetkých druhov dopráv celkovo 19,09 mil. cestujúcich. V medziročnom porovnaní by to malo predstavovať nárast o 220 tis. ľudí. Celkovo by tak mali autobusy podniku najazdiť 18,9 mil. kilometrov, pričom vlani to bolo takmer 19,5 mil. kilometrov. Spotreba pohonných hmôt by mala byť tento rok na úrovni 5,1 mil. litrov, čím by medziročne poklesla o 159 tis. litrov.

SAD Bratislava plánuje tento rok z vlastných zdrojov nakúpiť dva autobusy do medzištátnej, resp. nepravidelnej dopravy. Ďalšie významnejšie investície do dopravnej techniky by sa podľa Dračku mali nakúpiť z prostriedkov investora po podpise zmluvy o kúpe 49 % akcií spoločnosti. Podľa rozhodnutia vlády by mala tento podiel odkúpiť firma Bus Transport, s.r.o. Bratislava za 540 mil. Sk. Ku koncu minulého roka pritom disponovala SAD Bratislava 275 vozidlami s priemerným vekom 9,99 roka.

Podľa Dračku by mala bratislavská SAD zamestnávať tento rok v priemere 652 ľudí. V porovnaní s minulým rokom by to bolo zníženie o 68 zamestnancov. Priemerná mesačná mzda na zamestnanca by však mala medziročne vzrásť o 917 Sk na 19 249 Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu