Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

KOMENTÁR Richarda Sulíka: Teší nás, že nás kopírujú

Richard Sulík
Richard Sulík

Od svojho začiatku strana Sloboda a Solidarita jasne povedala, že so SMERom nebude spolupracovať, za žiadnej situácie, v žiadnej konštelácii. Bolo preto príjemným prekvapením, keď aj Mikuláš Dzurinda, predseda SDKÚ-DS vyhlásil, že jeho strana nepôjde do koalície so SMERom. Človek by mohol normálne získať dojem, že sa do politiky vracia slušnosť. SMER totiž napáchal toľko škôd na tejto krajine (to nemám na mysli iba nebývalé rozkrádanie ale aj zlé rozhodnutia), že každá strana, ktorej záleží na osude Slovenska, by mala SMER vylúčiť z povolebnej spolupráce, a tak ho izolovať.

Bohužiaľ, ani SDKÚ nekoná úplne úprimne. Mikuláš Dzurinda síce vylúčil SMER, ale len z povolebnej spolupráce v roku 2010 po parlamentných voľbách. Pre Nitriansky kraj to zrejme neplatí. Tam ide v novembrových voľbách do vyšších územných celkov SDKÚ-DS bez problémov do koalície so SMERom. SDKÚ-DS sa síce odvoláva na nutnosť protimaďarskej koalície, ale zároveň nemá problém ísť v Bratislavskom kraji s tou SMK do koalície, proti ktorej ide v Nitrianskom kraji. Tiež nie je pre SDKÚ-DS problém ísť v Trenčianskom kraji do koalície s HZDS. V Trnavskom kraji zase ide SDKÚ s KDH proti HZDS a v Košickom ide SDKÚ proti KDH. Kto má z toho chaos, si musí zvyknúť, že politika nie je o zásadách a hodnotách, ale o výhodách. Pokiaľ z toho niečo kápne, spoja sa aj s čertom.

Ďalšia strana, kde nás teší, že si od nás niečo zobrala, je strana Most - Hid. Vylúčila z členstva eštebákov. Vylúčili aj siskárov, zato nevylúčili komunistov. Dá sa síce diskutovať o tom, či siskár, ktorý nebol eštebák je horší ako nejaký bývalý funkcionár KSČ, no každopádne je to krok správnym smerom, a to nás teší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu