Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Matador sa ujal akcionárskych práv v Pal-Inalfe

BRATISLAVA - Gumárenská spoločnosť Matador a.s. Púchov sa ujala výkonu akcionárskych práv v strojárskej spoločnosti Pal-Inalfa. Rozhodlo o tom pondelkové valné zhromaždenie Pal-Inalfy.

"Po splnení všetkých podmienok prevzatia akcií a schválení tejto transakcie Protimonopolným úradom SR, sa stal novým predsedom predstavenstva spoločnosti Štefan Rosina," uviedol hovorca Matadoru Dušan Koblišek. Ako pokračoval, funkciu generálneho riaditeľa a člena predstavenstva bude aj naďalej zastávať Miroslav Krčmár. Akcionári sa tiež dohodli na názve spoločného podniku Matador-Inalfa.

"Podľa deklarovaného strategického zámeru Matadoru sa tak zavŕšila etapa hľadania partnera pre divíziu Matador Automotiv a pre vstup medzi dodávateľov predovšetkým lisovaných komponentov pre automobilovú výrobu," dodal Koblišek. Matador získal 51-percentný podiel v Pal-Inalfe od holdingového zoskupenia Inalfa Metal Product.

Púchovská spoločnosť vstúpila do Pal-Inalfy prostredníctvom svojej dcérskej firmy Matador Automotive a.s. Túto akvizíciu chce Matador financovať z vlastných zdrojov a prostriedkov projektového financovania, pričom celková výška kontraktu je predmetom obchodného tajomstva.

Podľa Matadoru predstavuje táto akvizícia razantný vstup skupiny Matador medzi dodávateľov a výrobcov segmentov pre automobilový sektor. Podľa Štefana Rosinu akvizícia znamená zavŕšenie príprav pre vstup skupiny Matador do štvrtého základného biznisu, do automotive.

Spoločnosť Matador dosiahla za prvé tri kvartály tohto roku podľa predbežných výsledkov celkové výnosy 9,564 mld. Sk. Zisk Matadoru pred zdanením predstavuje za sledované obdobie 336 mil. Sk.

Skupina Matador predstavuje vertikálne integrovanú skupinu podnikov zaoberajúcich sa rôznymi činnosťami v oblasti výroby, spracovania a predaja pneumatík, gumárenských výrobkov, strojov a strojných zariadení, dopravných pásov a aktivít v oblasti automotive.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu