Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Ryanair znižuje o tretinu poplatky pre cestujúcich

BRATISLAVA - Írsky nízkonákladový letecký dopravca Ryanair sa pod vplyvom hospodárskej krízy rozhodol znížiť poplatky pre cestujúcich o 33 %. Informovala o tom v utorok obchodná a marketingová manažérka Ryanairu pre Rakúsko a Slovensko Anja Seugling s tým, že od tohto opatrenia spoločnosť očakáva zvýšenie počtu prepravených pasažierov.

Poplatky by sa podľa nej mali neskôr znížiť približne o ďalších 10 % až 15 % po tom, čo dopravca umožní úplnú registráciu cestujúcich a batožín cez internet. Malo by sa tak stať v októbri tohto roka pred začiatkom zimného letového poriadku. Rýchlejšie a jednoduchšie vybavovanie na internete by mali využívať aj cestujúci na bratislavskom letisku.

Ryanair v utorok ráno prepravil na bratislavskom letisku celkovo svojho dvojmiliónteho pasažiera na pravidelnej linke z letiska Stansted pri Londýne. V tomto roku by mala spoločnosť prepraviť z a na letisko v slovenskej metropole okolo 900 tis. cestujúcich. K doterajším dvanástim pravidelným linkám začne na bratislavskom letisku od júla prevádzkovať aj linky do nemeckého Weese, vzdialeného 70 kilometrov od Düsseldorfu, aj španielskeho Alicante.

Ryanair v súčanosti prevádzkuje vyše 800 liniek spájajúcich 146 letísk v 26 krajinách a disponuje 32 základňami. O prípadnom otvorení jednej z nových základni na bratislavskom letisku spoločnosť zatiaľ nerozhodla vzhľadom na pokračujúce rokovania s viacerými letiskami. Írsky nízkonákladový dopravca v minulom roku prepravil spolu 58 mil. pasažierov a v tomto roku plánuje ich počet napriek kríze zvýšiť o 15,5 % na 67 mil. osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu