Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Daňové úrady dostali takmer 14 tisíc žiadostí o odklad

(Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Daňové úrady evidovali začiatkom tohto týždňa 13.935 žiadostí o odklad termínu na podanie priznania dane z príjmu za minulý rok. Najčastejšími dôvodmi firiem bolo množstvo dokladov či pracovná zaneprázdnenosť audítora. Občania zasa chceli odklad najmä pre chýbajúce doklady o zahraničných príjmoch.

Informoval o tom hovorca Daňového riaditeľstva Miroslav Dobák.

O odklad sa dalo požiadať do minulého pondelka. "Tento počet ešte nie je konečný, nakoľko v ňom ešte nie sú žiadosti zasielané daňovým subjektom poštou," uviedol Dobák.

Najčastejšie podľa neho žiadali o odklad termínu priznania dane z príjmu v Prešove, Žiline a Trenčíne, daňové úrady zatiaľ vyhoveli spolu 11.496 právnickým osobám, občanom a živnostníkom. Počet ľudí a firiem, ktorí si podávajú daňové priznanie postupne rastie.

Vlani najviac pribudlo daňových priznaní typu A, ktoré podávajú najmä zamestnanci a študenti. Dohromady v minulom roku daňové úrady evidovali do konca marca 917.973 odovzdaných formulárov, čo bol medziročný nárast približne o tri percentá.

Daňové priznanie k dani z príjmov musia do konca mesiaca podať napríklad tí daňovníci, ktorých zdaniteľné príjmy za minulý rok presiahli 49.248 korún (asi 1635 eur). Daň je potrebné do tohto termínu aj zaplatiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu