Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Pre spor o kanalizáciu obmedzil výrobca skla výrobu

BRATISLAVA - Výrobca sklených obalov pre farmaceutický priemysel Medical Glass, ktorý zamestnáva 158 ľudí, dnes obmedzil výrobu.

Dôvodom je spor o používanie kanalizácie, ktorej majiteľ zablokoval potrubie. Vlastník kanalizácie, spoločnosť Burnel, to zdôvodnil tým, že podnik využíval kanalizáciu nelegálne.

"Medical Glass nemá súhlas ani platnú zmluvu na to, aby mohol kanalizáciu užívať," povedal konateľ spoločnosti Burnel Rastislav Opaterný. Odvolal sa tiež na rozhodnutie súdu, podľa ktorého "nie sme povinní umožniť spoločnosti Medical Glass odvod ich odpadových vôd do našej kanalizácie".

Konateľ Medical Glassu Stanislav Beňa namietol, že vlastník kanalizácie napriek mnohým výzvam odmietol podpísať novú zmluvu. "Situáciu využíva na to, aby nás mohol vydierať," tvrdil. Zároveň upozornil, že bratislavský výrobca skla disponuje opatrením starostu mestskej časti Dúbravka i obvodného úradu životného prostredia, ktorými úrady vyzývajú majiteľa kanalizácie na jej okamžité uvoľnenie. "Ak sa tak nestane, v sobotu ráno zavoláme políciu a kanály odopcháme," povedal. Pokiaľ totiž nedôjde k odblokovaniu kanalizácie, Beňa sa obáva jej pretrhnutia vnútri firmy.

Firma Burnel odkúpila kanalizáciu začiatkom októbra minulého roku od pôvodného vlastníka, spoločnosti Technické sklo. Tá podľa Opaterného definitívne odstúpila od zmluvy s výrobcom sklených obalov v auguste minulého roku. "Pôvodne mal skončiť zmluvný vzťah na základe výpovede zo strany Technického skla zo dňa 22. februáru 2008 s jednoročnou výpovednou lehotou," doplnil Opaterný. Upozornil, že právny zástupca Medical Glassu odsúhlasil platnosť výpovede a písomne potvrdil, že zmluva medzi Medical Glassom a Technickým sklom je platná do 1. marca tohto roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu