Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Slavia Capital vlani výrazne zvýšila čistý zisk na 185,4 mil.

BRATISLAVA - Investičná skupina Slavia Capital vlani výrazne zvýšila konsolidovaný čistý zisk na 185,4 milióna korún (6,15 milióna eur) zo 74,5 milióna Sk (2,47 milióna eur) v roku 2006.

Pod nárast sa podpísal najmä zisk z postúpených pohľadávok a obchodovanie s nimi. Skupina vlani spravovala majetok v účtovnej hodnote 2,33 miliardy korún (77,34 milióna eur), čo bolo takmer o štvrtinu viac než rok predtým. Podniká najmä v energetike, palivách, finančných službách, ako i v potravinárstve a investuje tiež do nehnuteľností.

Slavia Capital v tomto roku získala súhlas Protimonopolného úradu (PMÚ) na ovládnutie humenského dodávateľa elektriny a tepla Chemes. V tom istom meste prevzala popredného producenta syntetických vlákien pre textilný priemysel Nylstar Slovakia. Slavia Capital pôsobí na trhu od roku 1995.

Vlastné imanie spoločnosti v minulom roku dosiahlo 1,13 miliardy korún (37,51 milióna eur). Okrem Slovenska je aktívna aj v Českej republike, Poľsku, Rumunsku a Srbsku. Informoval o tom hovorca spoločnosti Peter Benčurik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu