Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

V Prievidzi sa etablujú prví investori

BRATISLAVA - V priemyselnom parku mesta Prievidza sa v tomto roku a budúcom roku etablujú prví investori.

Ako agentúru SITA informoval konateľ spoločnosti Prievidza Invest Milan Chmura, v súčasnosti finišuje s projektom výstavby závodu rakúska spoločnosť Rubig, ktorá sa zaoberá plazmovou metalurgiou. "Ukončenie prvej etapy výstavby závodu, ktorý sa bude rozprestierať na 8 tis. metrov štvorcových, je plánované najneskôr na január 2009," uviedol Chmura. Rakúska spoločnosť vytvorí minimálne 155 nových pracovných miest.

Investovať v priemyselnom parku v Prievidzi sa chystá aj strojárska spoločnosť CNC Precision s. r. o., ktorá v súčasnosti realizuje projekčnú prípravu pre výstavbu výrobného závodu. V budúcom roku by mala firma začať v novom závode na ploche jedného hektára s výrobou. "Spoločnosť zameraná na veľmi presnú strojárenskú výrobu zamestná približne 50 ľudí," doplnil Chmura. Ako dodal, kúpnu zmluvu na odkúpenie pozemkov o výmere 24,5 tisíc metrov štvorcových v priemyselnej zóne má aj spoločnosť Kovospol Group, s.r.o., ktorá by mala podľa Chmuru vytvoriť 50 až 100 nových pracovných miest. "Spoločnosť CNC Precision a spoločnosť Kovospol sú v štádiu projekčnej prípravy, pred ukončením projektovej dokumentácie bude zrejmá ich celková investícia," dodal Chmura. Od začiatku roka mesto intenzívne rokuje s potenciálnymi investormi. "Traja investori sú z oblasti strojárenskej výroby z Rakúska, jeden investor z oblasti výroby stavebných materiálov z Belgicka a jeden investor Sodecia Group z Portugalska," konštatoval Chmura.

Priemyselný park Západ I. v Prievidzi má celkovú plochu 51 hektárov s predpokladom ďalšieho rozšírenia na 73 hektárov. Mesto predpokladá, že v priemyselnom parku by mohli investori vytvoriť zhruba 1 500 nových pracovných miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu