Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

V Poprade postavia nájomné byty pre menej solventné rodiny

Takto budú vyzerať moderné príbytky. Zobraziť galériu (2)
Takto budú vyzerať moderné príbytky. (Zdroj: Nový Čas)

POPRAD - Popradské rodiny s nižšími príjmami sa dočkajú strechy nad hlavou. Do konca októbra 2009 by sa mala Továrenská štvrť v Poprade-Matejovciach zmeniť na modernú obytnú zónu s detským ihriskom. Pôjde o nájomné jedno- a dvojizbové byty pre menej solventných. Investícia si vyžiada 140 miliónov korún (5 mil. eur).

Konečne sa myslelo aj na tých, ktorí majú hlboko do vrecka a nemôžu si dovoliť kúpiť stále drahšie byty pod Tatrami. Menej solventné rodinky sa čoskoro presťahujú do nových domovov v Poprade. Radnica vybrala lokalitu v mestskej štvrti Matejovce na výstavbu 84 jedno- a dvojizbových bytov určených na prenájom.

O pozemok, kde majú onedlho stáť nájomné bytovky, sa mesto dlhšie naťahovalo s vlastníkom. Pri výkupe parciel radnica podľa primátora Antona Danka často naráža na problémy. „Čas a sily nám uberajú hlavne tí, ktorí si v Poprade kúpili kúsok pozemku, tzv. slíže, a teraz vydierajú mesto,“ priznal Danko. Náklady sú 140 mil. Sk (5 mil. €), z čoho mesto zaplatí po dohode s dodávateľmi inžinierskych sietí namiesto 41 mil. Sk (1,3 mil. €) len 30 mil. (930-tisíc €).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu