Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Študenti pozor! Účty môžete mať aj úplne zadarmo!

Mladých ľudí si banky hýčkajú lacnými kontami nízkymi poplatkami. Zobraziť galériu (2)
Mladých ľudí si banky hýčkajú lacnými kontami nízkymi poplatkami. (Zdroj: Shutterstock)

BRATISLAVA - Študentské konto bez poplatkov? Dnes to v bankách nie je problém. Ak študujete, určite sa vám to oplatí!

Bežný účet vás totiž vyjde na poplatkoch neporovnateľne viac. Nový Čas vám prináša prehľad bánk a ich účtov pre mladých, z ktorého sa dozviete, za čo pri ich využívaní musíte platiť a čo máte úplne zadarmo. Študentské kontá v bankách sú pre mladých ľudí určite zaujímavé. Každá banka totiž vie, že zo študentov raz budú pracujúci ľudia, z ktorých môže mať v budúcnosti zaujímavé príjmy. Banky preto ponúkajú extra výhody a často na poplatkoch nezaplatíte ani korunu!

Internet a karta

Ak si chcete aktívne spravovať účet, využívajte internet. Takmer každá banka má takéto operácie za 0 Sk. Určite privítate aj platobnú kartu, ideálne bez poplatkov a s minimálnymi alebo žiadnymi nákladmi na platbu v obchodoch a bez obmedzení.

Ďalšie transakcie

Pokročilejší študenti si radi uhradia cez účet aj faktúru za telefón, ideálne inkasom alebo aj prevodom cez internet banking. Niektorí mesačne pravidelne platia za internát alebo privát, v ktorom bývajú. Pre aktívnych užívateľov je najzaujímavejší taký účet, ktorého poplatky sa vo všetkom blížia k nule.


Študentské účty, ktoré ponúkajú slovenské banky

Študenti pozor! Účty môžete
Zobraziť galériu (2)
Po kliknutí na obrázok, sa vám obrázok zväčší.

AKO SI VYBRAŤ ÚČET

Tí, ktorí s účtom nemanipulujú príliš často, si môžu bez problémov nájsť aj konto bez poplatku. Ostatní musia zvažovať, čo sa im oplatí a čo budú najčastejšie využívať. Trvalé príkazy, inkasá, a to najmä v pobočke, niečo stoja. Ideálne je preto naučiť sa pracovať s internet bankingom a úhrady si môžete urobiť sami a nebude vás to stáť ani korunu. Zaberie vám to síce nejaký čas, no kedže ušetríte, určite sa vám to oplatí. Študenti tiež v letných mesiacoch často cestujú do zahraničia či na študijné pobyty, a tak treba prihliadať aj na to, koľko zaplatíte za výber z bankomatu v cudzine. Výhodné sú v tomto smere najmä tie banky, ktoré majú svoje pobočky aj v zahraničí, alebo patria do niektorej z medzinárodných bankových skupín. Ušetrí vám to veľa peňazí za výbery alebo manipulačné poplatky v zmenárňach. Bankomat vám totiž „vypluje“ menu štátu, v ktorom sa aktuálne nachádzate.

NA ČO SI DAJTE POZOR

1. Vyhýbajte sa účtom, na ktorých vám strhnú poplatok za prichádzajúce peniaze. Väčšina bánk má totiž túto transakciu úplne zadarmo.

2. Pozor na poplatky za účet. Máte totiž dosť možností vybrať si taký, kde neplatíte nič. Môžete mať na ňom aj nulový zostatok.

3. Uistite sa, že neplatíte nič za vydanie a prevydanie karty, najmä ak ju využívate málo.

4. Ak ste náročnejší užívateľ a inkaso či trvalý príkaz využívate častejšie - hľadajte. Nájdu sa aj také banky, ktoré toto neúčtujú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu