Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

V Moldave nad Bodvou vznikne nový priemyselný park

MOLDAVA NAD BODVOU - Mesto Moldava nad Bodvou spolu s developerskou spoločnosťou vykúpia za 30 miliónov korún asi tretinu súkromných pozemkov pre priemyselný park, ktorý by mal pri meste vzniknúť.

S výkupom by sa malo začať v najbližšom čase. Približne 80 hektárov pozemkov okrem štátu vlastní 400 majiteľov, mesto s nimi už má podpísané predbežné dohody o odpredaji, povedal primátor mesta Štefan Zachariáš.

"Chceme začať s odkupovaním pozemkov, aby sme na jar mohli stavať potrebnú infraštruktúru," uviedol Zachariáš. Mestské zastupiteľstvo schválilo založenie akciovej spoločnosti, kde budú mať podiel mesto a developerská spoločnosť Rottel z Prešova. Tá bude vlastniť v spoločnom podniku 85 percent. Mala by zabezpečiť peniaze na výkup prvej tretiny pozemkov. O postupe pri odkúpení ďalších pozemkov zatiaľ mesto s Rottelom nerozhodli.

Na získaných pozemkoch by v polovici budúceho roku mali začať stavať infraštruktúru. Náklady na ňu odhadol Zachariáš na 250 miliónov korún. Nevedel však zatiaľ spresniť, kto bude túto výstavbu financovať.

O investovanie do priemyselného parku pri Moldave nad Bodvou sa už podľa Zachariáša predbežne zaujímalo niekoľko spoločností zo Slovenska a zahraničia z oblasti energetiky a elektrotechnického priemyslu. Prvý investor by do parku mohol prísť koncom budúceho roka.

Moldava nad Bodvou má približne 10-tisíc obyvateľov. Mesto od minulého roku investorom ponúka aj menší, päťhektárový pozemok s infraštruktúrou. Zatiaľ sa však s investormi nedohodlo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu