Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Viedenské letisko chce spoluprácu s bratislavským

Bratislavské letisko M. R. Štefánika
Bratislavské letisko M. R. Štefánika

BRATISLAVA - Predseda predstavenstva Letiska Viedeň Herbert Kaufmann víta snahu Roberta Fica o spoluprácu s bratislavským letiskom. Povedal to v rozhovore pre rakúsky denník Der Standard.

"Spoluprácu oboch letísk považujeme za zmysluplnú a budeme sa o ňu usilovať," vyhlásil H. Kaufmann. Ako dodal, "máme radosť, že premiér v tomto smere pozitívne zmenil názor."

Predseda vlády Robert Fico informoval o pokračujúcich rokovaniach s rakúskou stranou o spoločnom projekte využitia bratislavského letiska minulý týždeň po stretnutí s rakúskym spolkovým kancelárom Alfredom Gusenbauerom, pričom ako možnú alternatívu uviedol spoločný podnik s viedenským letiskom. "Nič ešte nie je hotové, pracovné skupiny diskutujú o forme. Musíme byť presvedčení, že prípadná spolupráca s viedenským letiskom bude prospešná," povedal v utorok Fico a zdôraznil, že vláda SR nemieni letisko privatizovať.

Ako v reakcii na túto aktivitu uviedlo Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a.s. (BTS), firma sa nebráni spolupráci s viedenským letiskom, formu tejto spolupráce je však podľa predstaviteľov spoločnosti zatiaľ predčasné konkretizovať. Podľa stanoviska v tejto fáze nie je isté, akú formu bude budúca spolupráca mať, musí však ísť o spoločný zámer oboch partnerov.

Bratislavské letisko chcela sprivatizovať predchádzajúca vláda, aj napriek jej plánom však ostane v rukách štátu. Súčasná vláda dala totiž privatizácii červenú po tom, ako víťazné konzorcium TwoOne nezískalo do 15. augusta súhlas Protimonopolného úradu SR. Súčasťou konzorcia TwoOne bolo aj Letisko Viedeň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu