Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V areáli Steinu by mal vyrásť polyfunkčný komplex

Pivovar Stein
Pivovar Stein

BRATISLAVA - V areáli súčasného bratislavského pivovaru Stein, a.s. by mal v priebehu nasledujúcich rokov vyrásť moderný polyfunkčný komplex s prevahou rezidenčného bývania.

Jeho súčasťou by mal byť aj hotel, kancelárie, či reštaurácie. O výstavbu komplexu sa usiluje luxemburská developerská spoločnosť Orco Property Group S.A., ktorá koncom minulého roka kúpila pivovar Stein. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informovala riaditeľka firmy Orco Slovakia, s.r.o., ktorá je dcérskou spoločnosťou skupiny Orco Property Group, Lucia Švecová. "Predpokladané náklady na realizáciu tohto projektu sa pohybujú od 70 do 100 mil. eur," doplnil senior viceprezident Orco Property Group Aleš Vobruba. Ako ďalej informoval, spoločnosť plánuje odpredať a premiestniť pivovarnícku výrobu.

"Tieto plány si však vyžadujú zmenu územného plánu v danej lokalite, ktorá bude trvať približne dva roky, až potom sa môže začať s výstavbou," spresnil. Prevádzka a výroba pivovaru zatiaľ ostane na svojom pôvodnom mieste. Pivovar v súčasnosti zamestnáva približne 100 ľudí, pričom spoločnosť Orco Property Group neplánuje personálne zmeny ani prepúšťanie zamestnancov. "Myslíme si, že výroba by sa mala z centier miest postupne presunúť do ich okrajových častí," uviedol ďalej Vobruba. Zmena územného plánu je podľa Švecovej zložitý a zdĺhavý proces. "V prvom štádiu musíme vypracovať návrh zadania projektu a následne urbanistickú štúdiu," povedala L. Švecová. Ako ďalej uviedla, záujem premiestniť výrobu zo širšieho centra, kde je prístup a technický stav budov pre modernú výrobu nevyhovujúci, má aj mesto. Spoločnosť Orco Property Group je investorská a developerská spoločnosť, správca a manažér fondu nehnuteľností v oblasti realít a hotelierstva. Na trhu strednej a východnej Európy pôsobí už 15 rokov, pričom v súčasnosti spravuje majetok v hodnote 1,3 mld. eur.

Na Slovensku pôsobí prostredníctvom svojich dcérskych spoločností Orco Development, s.r.o., Orco Estates, s.r.o., Orco House, s.r.o., Orco Project, s.r.o., Orco Residence, s.r.o. a Orco Slovakia, s.r.o. Orco Property Group pôsobí aj v Českej republike, Maďarsku, Poľsku, Rusku, Chorvátsku, či Nemecku. Prvým projektom skupiny Orco Property Group na Slovensku je Rezidencia Mamaison v Bratislave, ďalším je projekt Parkville na bratislavskej Kolibe, ktorého začiatok výstavby plánuje skupina na marec tohto roka.

Pivovar Stein pôsobí na Slovensku od roku 1873. V roku 1948 sa podnik premenoval na Západoslovenské pivovary, n.p. Bratislava. Po roku 1989 sa opäť vrátil k pôvodnému názvu Stein, š.p. V roku 1995 sa transformáciou zmenil na zamestnaneckú akciovú spoločnosť S.t.e.i.n., a.s.

(1 EUR = 35,277 SKK)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu