Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zamestnanci predanej nováckej chemičky čakajú na rozhodnutie úradníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NOVÁKY – Novácke chemické závody by mali byť do konca mesiaca v rukách nového zahraničného investora. Ak sa tak stane, zamestnanci fabriky, ktorá je od roku 2009 v konkurze, si konečne vydýchnu. Po rokoch by to bola konečne pozitívna správa pre tento začarovaný hornonitriansky región.

Novácku chemičku pritom už začiatkom roka kúpil český chemický gigant Spolchemie. Ten však neustále čaká na rozhodnutie Protimonopolného úradu, či predaj odobrí. „Čakáme na rozhodnutie Protimonopolného úradu. To by malo padnúť do konca júna“ , potvrdil zástupca správcu konkurznej podstaty Miroslav Duračinský.

Ak nový vlastník povolenie od slovenských úradov dostane môžu sa zamestnanci tešiť. Vyššie platy zamestnanci totižto nevideli poriadne dlho. „ Dúfam, že po tých rokoch uvidím konečne normálne odmeny, konkurz sa vlečie a my stále nevieme čo s nami bude “ sťažuje si zamestnanec podniku, „ani len poriadny darček pre decká nemám za čo kúpiť.“

Celý proces majú teraz v rukách slovenskí úradníci. Ak by chemička skončila, o prácu by prišli nielen zamestnanci, ale aj dodávatelia fabriky. V minulosti sa hovorilo až o vyše 5000 zamestncoch v oblasti Hornej Nitry. To by stálo štát nemalé peniaze. Ak sa podarí chemičku zachrániť štát si naopak mesačne pripíše okolo pol milióna na odvodoch a daniach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu